Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr: Καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr: Καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή

Η πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr για τον καιρό, που θα είναι άστατος σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι την Παρασκεή (05.05.2023).

Η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου, εξηγεί στο newsit.gr, ότι έχουμε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο έχει δημιουργηθεί στην νότια Μεσόγειο και θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα δυτικά και από το βράδυ την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, αλλά δεν θα επηρεάσει τη χώρα όλες τις μέρες με την ίδια ένταση.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την μετεωρολόγο, θα είναι οι σημαντικές βροχοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες, οι σφοδροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που τις επόμενες ώρες στο Ιόνιο θα φτάσουν και ίσως να ξεπεράσουν τα 7 με 8 μποφόρ, οι χαλαζοπτώσεις και οι έντονες κεραυνοπτώσεις.

“Τα έντονα φαινόμενα τα περιμένουμε τις επόμενες ώρες, που μπορεί να δημιουργήσουν και κάποια προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, στη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο”, σημειώνει η Χριστίνα Ρήγου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη (03.05.2023) περιμένουμε βροχές σε όλη τη χώρα, αλλά πιο συγκεκριμένα, θα σημειωθούν καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. “Πιθανόν, το μεσημέρι, οι καταιγίδες να είναι ισχυρές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Βροχές περιμένουμε και την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή ο καιρός θα ξεκινήσει να βελτιώνεται από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η μετεωρολόγος.

Η περιοχή της Αττικής δεν θα επηρεαστεί τόσο πολύ από αυτήν την κακοκαιρία: “Θα είναι μεν βροχερός ο καιρός, αλλά δεν περιμένουμε έντονα φαινόμενα. Την Τετάρτη θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στο λεκανοπέδιο, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα”.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, μόνο κατά την διάρκεια των φαινομένων, αλλά κατά μέσο όρο θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 24 με 25 βαθμούς.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα μας

Της Αναστασίας Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις