Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο (18-19/09)

Καιρός: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο (18-19/09)
Φωτογραφία αρχείου

Με 8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021, με κύρια χαρακτηριστικά τη ζέστη, την αφρικανική σκόνη, αλλά και τις καταιγίδες στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας.

Εκτός λοιπόν από υψηλές θερμοκρασίες, που θα αγγίξουν και τους 37 βαθμούς Κελσίου, θα σημειωθούν και έντονες καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, στο newsit.gr: «Με αρκετή ζέστη, αφρικανική σκόνη και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον η θερμοκρασία θα βρεθεί 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα.
Πιο αναλυτικά, για το Σάββατο (18.09.2021) περιμένουμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στην Αργολίδα και την Λακωνία, όπου τα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και σε περιοχές της Βοιωτίας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Λάρισα, τα θερμόμετρα θα αγγίζουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, όπως επίσης στην Πέλλα, την Ημαθία και την Πιερία.
Η Νότια Κρήτη θα δει θερμοκρασίες 34 βαθμών Κελσίου, όπως και η Ρόδος, ενώ καταιγίδες περιμένουμε το απόγευμα στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά της χώρας. Θέλουν προσοχή αυτές οι καταιγίδες γιατί υπάρχει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και είναι επικίνδυνες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 5 μποφόρ, κυρίως στα Νότια πελάγη. Αυτοί οι άνεμοι θα δρουν σαν τον λίβα και θα δημιουργούν υψηλότερες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα».

Ο καιρός την Κυριακή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ και από την Δευτέρα ο καιρός θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα: «Την Κυριακή θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Ωστόσο, θα δούμε θερμοκρασίες της τάξεως των 36 με 37 βαθμών Κελσίου στις ίδιες περιοχές, δηλαδή στην Αργολίδα, την Αττική, τη Βοιωτία, τη Λάρισα, την Ημαθία, την Πιερία, ενώ η Αργολίδα και η Λακωνία θα δουν τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ στα πελάγη, ενώ για άλλη μια ημέρα οι καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και θέλουν προσοχή γιατί θα έχουν έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ζεστό καιρό, χωρίς προβλήματα σε στεριά και θάλασσα, με όχι τόσο υψηλές θερμοκρασίες».

Της Αλεξάδρας Αθανασίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις