Ελλάδα

Καιρός: Ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία – Κύμα ζέστης 3 ημερών με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40°C

Το Σαββατοκύριακο (08.-09.08.2026) ο καιρός θα παραμείνει με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις κατά τόπους και τη ζέστη να επιμένει
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα Παρασκευή (07.08.2026) η θερμοκρασία που θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις του καιρού, ξεκινά ένα τριήμερο επίμονης ζέστης. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και τα μελτέμια θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο, διατηρώντας αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Για σήμερα, Παρασκευή, θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι οποίες θα δίνουν τοπικές βροχές ή μπόρες κυρίως στα ορεινά και κατά τόπους μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στις Κυκλάδες τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (08.-09.08.2026) ο καιρός θα παραμείνει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Δείτε την πορεία του καιρού μέσα από την εφαρμογή Windy:

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-08-2026

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πιθανώς πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-08-2026

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-08-2026

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7, πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο μέσα σε 24 ώρες: Καταιγίδες και βουτιά 8 βαθμών στη θερμοκρασία από την Τρίτη - Βροχές και στην Αττική
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις διαταραχές - Ισχυρό σύμπλεγμα καταιγίδων σε Χαλκιδική, Σποράδες και βόρεια Εύβοια - Δεν αποκλείονται και αρνητικές τιμές στη θερμοκρασία
Καταιγίδα
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Στον ανακριτή σήμερα ο υπνοθεραπευτής – Στο κάδρο η φωτογραφία, τα μηνύματα και το ημερολόγιο
Κατά την κατάθεσή του αναμένεται να κληθεί να διευκρινίσει υπό ποιες συνθήκες απέκτησε τη φωτογραφία του αναίσθητου Μαζωνάκη και ποια ακριβώς ήταν η σχέση του με τη γιατρό
Ο υπνοθεραπευτής που έλαβε την φωτογραφία του αναίσθητου Γιώργου Μαζωνάκη
Ομολόγησε ο 27χρονος τη δολοφονία της 25χρονης συντρόφου του στην Ηγουμενίτσα - «Τσακωθήκαμε, με έβρισε και θόλωσα»
Το ζευγάρι φέρεται να τσακώθηκε για οικονομικούς λόγους - Ο 27χρονος αρχικά ισχυρίστηκε ότι τους επιτέθηκαν άγνωστοι - Ομολόγησε τις πράξεις του μετά από πιέσεις των αστυνομικών, μέσα από το νοσοκομείο
Ασθενοφόρα
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
29
Βριλήσσια: «Του έδινε κλωτσιές στο νεφρό και μία μπουνιά στο μάτι» – Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό του 14χρονου
Ο έφηβος κινδυνεύει να χάσει το νεφρό του - Η αστυνομία συνέλαβε τον ανήλικο δράστη και τη μητέρα του, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα
Φωτογραφία iStock
14