Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Ζηνοβία: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Καιρός – Ζηνοβία: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

ΚΑΙΡΟΣ – ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ. Με τσουχτερό κρύο και… χιόνια θα αποχαιρετήσουμε το 2019. Δείτε την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες, και που θα χιονίσει.

ΚΑΙΡΟΣ – ΖΗΝΟΒΙΑ. Ο καιρός “λέει” αντίο στο 2019 με άγριες διαθέσεις, κρύο και χιόνια ακόμη και στα “χαμηλά” της Αττικής. Η “Ζηνοβία”, όπως ονομάστηκε το κύμα κακοκαιρίας που περιμένουμε τις επόμενες ώρες, έρχεται για να βάλει την Ελλάδα στην “κατάψυξη”. Η κακοκαιρία είναι η πρώτη φέτος που αναμένεται να έχει αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά και να επηρεάσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς επίσης το Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Η πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες – Που θα χιονίσει

 

καιρός Ζηνοβία

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με πολύ χαμηλό υψόμετρο (κατά τόπους και σε πεδινά τμήματα). Ενδεχομένως χιόνια θα πέσουν επίσης σε περιοχές της Αττικής και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα νησιωτικά τμήματα και η Κρήτη θα επηρεαστούν από κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές, ενώ στις Σποράδες θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, κατά το τριήμερο Σάββατο (28.12.2019) με Δευτέρα (30.12.2019) στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων.

καιρός Ζηνοβία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Που χιονίζει τώρα

Ο καιρός τώρα live, μέσα από κάμερες στο διαδίκτυο που προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ο καιρός live σε περιοχές όπως το Μέτσοβο, το Νυμφαίο, το Πισοδέρι, το Νεραϊδοχώρι και η ορεινή Ναυπακτία.

http://metsovocam1.forecastweather.gr

http://metsovocam2.forecastweather.gr

http://nymfaiocam2.forecastweather.gr

https://neraidochoricam.forecastweather.gr

http://oreininafpaktia.forecastweather.gr

Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει στο προσωπικό του site πως από το Σάββατο ο καιρός ετοιμάζει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και με τη θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα ανατολικά.

“Για να καταλάβετε πως γίνεται αυτό και αλλάζει η κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, παρακολουθήστε την πορεία και κίνηση του αεροχείμμαρου, ο οποίος αλλαζει αρχικά την ροή στον Ατλαντικό και από το Σάββατο , αλλά κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα, μεταφέρει μάζες πολικής προέλευσης λογω της ΒΑ ροής του προς την χώρα μας”, τονίζει.

Κατατοπιστικό είναι και το βίντεο που παρουσιάζει με την πτώση της θερμοκρασίας που έρχεται σε δύο κύματα. “Το πρώτο κύμα ψύχους θα κρατήσει μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ υπάρχει και ένα άλλο προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Φυσικά οι προβλέψεις για αυτό το δεύτερο κύμα είναι επισφαλείς”, σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός Αθήνα – Αττική: Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη: Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τη νύχτα στα θαλάσσια – παραθαλάσσια πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις από το μεσημέρι αυξημένες, με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται η χρήση τους.  Ως γνωστό, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν σε ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι τροχοί γλιστρούν πάνω στη λεία επιφάνεια. Σχετικά με τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι :

Όσο περισσότερη επιφάνεια του πέλματος του τροχού καλύπτεται με αλυσίδα, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση, καθώς η επιφάνεια του τροχού που πλέον έχει αποκτήσει τα εξογκώματα της αντιολισθητικής αλυσίδας μπορεί να «πιάσει» στο χιόνι ή τον πάγο και να κινήσει το όχημα. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες χρησιμοποιούνται μόνο όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το όχημα κινείται σε καθαρό οδόστρωμα, καθώς προκαλούν φθορές τόσο στα ελαστικά, όσο και στο οδόστρωμα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Κατά τη χρήση των, οι κινήσεις του οδηγού πρέπει να είναι απαλές διότι μπορεί οι κινητήριοι τροχοί να έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση, ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους τροχούς.

Η ταχύτητα που ενδείκνυται να κινείται ένα όχημα όταν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 με 30 χλμ/ ανά ώρα. Για την τοποθέτηση και συντήρηση των αντιολισθητικών αλυσίδων οι οδηγοί θα πρέπει να συμβουλεύονται αντίστοιχα τις οδηγίες τοποθέτησης και συντήρησης που διαθέτουν.

Οι σωστά τοποθετημένες αλυσίδες πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες». Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία επισημαίνει για τους πεζούς: Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν. Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις