Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: 60 εγκλωβισμένοι στο κοινοτικό γραφείο του Παλαμά Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: 60 εγκλωβισμένοι στο κοινοτικό γραφείο του Παλαμά Καρδίτσας

Άνδρες της ΕΜΑΚ σπεύδουν σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων όπου υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα Φάρσαλα.

Στην Καρδίτσα υπάρχουν εγκλωβισμένοι στις περιοχές Καλυβάκια, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Γοργοβίτες, Πασχαλίτσα, Κυψέλη, Ερμήτσι, Γραμματικό, Ιτέα και Σοφάδες. Η ΕΜΑΚ σπεύδει με ειδικά φουσκωτά, καθώς όλες οι παραπάνω έχουν πλημμυρίσει. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι βρίσκονται σε χωριά των Τρικάλων και συγκεκριμένα σε Φωτάδα (δίπλα στον Πηνειό Ποταμό) και στα Μεγάλα Καλύβια.

Ο κ. Τσούκας κάτοικος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, όπου τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και έχουν μεταμορφώσει το χωριό σε «ποτάμι», μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με αρκετά άτομα να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο κοινοτικό γραφείο και να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

«Παιδιά, βρισκόμαστε σε ένα κτίριο στο κοινοτικό γραφείο. Είμαστε περίπου 60 άτομα. Λοιπόν εδώ ήταν κάμπος και τώρα είναι θάλασσα. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;» είπε αρχικά ο κ. Τσούκας σε απόγνωση.

Πρόσθεσε πως: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ. Η στατικότητα του κτιρίου δεν ξέρω τι κάνει. Μόλις παίρνουμε πληροφορία ότι στρατός φεύγει, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ζητάμε τον στρατό να έρθει, να έρθουν βάρκες, ΕΜΑΚ. Είμαστε περίπου 60 άτομα, υπάρχουν μικρά παιδιά, υπάρχουν ηλικιωμένοι, υπάρχουν ανήμποροι, άτομα με ειδικές ανάγκες».

Τόνισε πως «όλη νύχτα έχουμε που παρακαλάμε» αλλά και πως χτες το απόγευμα, όταν και ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα, «υπήρχε ένας χαμός, ένας κακός χαμός. Άλλοι τρέχαμε από εδώ, άλλοι από εκεί. Αγρότες είμαστε. Αγροτική περιοχή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις