Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Φθιώτιδα: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε χωριά της Λαμίας

Κακοκαιρία Daniel – Φθιώτιδα: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε χωριά της Λαμίας

Μια εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, καθώς από τη σφοδρή βροχόπτωση της κακοκαιρίας Daniel ο ποταμός Σπερχειός βρίσκεται στα όρια του και οι κάτοικοι ξαγρύπνησαν φοβούμενοι ότι θα υπερχειλίσει και θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.

Στον Δομοκό Φθιώτιδας εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, στη Σοφιάδα είναι εγκλωβισμένοι 125 άνθρωποι και στα Πετρίλια άλλοι 40.

Στο χωριό Κόμμα νότια της Λαμίας δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 ωστόσο λίγοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Το μήνυμα του 112:

Όλη τη νύχτα βαριά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν ζημιές στο οδικό δίκτυο, να απομακρύνουν τεράστιους όγκους από μπάζα από τους δρόμους τα οποία προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας. Με το πρώτο φως τα μηχανήματα ξεκίνησαν και πάλι εργασίες αποκατάστασης.

Τεράστια είναι η καταστροφή στον Δήμο Δομοκού όπου τρία χωριά ακόμη παραμένουν εγκλωβισμένα. Πρόκειται για τα Πετρίλια, την Αγραπιδιά και την Αχλαδιά. Εκεί έπεσαν ακόμη και γέφυρες ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος μιλώντας στο lamianow.gr: «Έχουν καταστραφεί τα 2/3 του δήμου Δομοκού. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο. Ούτε εμείς, ούτε οι ηλικιωμένοι εδώ και αρκετές δεκαετίες. Είναι ανυπολόγιστη η καταστροφή. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να αποτυπώσουμε το μέγεθος της καταστροφής».

Το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη καταγραφή ζημιών.

Αρκετά χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα. Ο δρόμος από τον Δομοκό προς το νέο Μοναστήρι έχει καταστραφεί σε πάρα πολλά σημεία. Ζημιές έχει και η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών Θεσσαλονίκης όπου έχει διακοπεί η συγκοινωνία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας σε αρκετά χωριά της περιοχής του Δομοκού δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης. Ειδικότερα στην 1η χ/θ της Επ. Οδού Τ.Κ. Βαρδαλή – Τ.Κ. Φιλιαδώνος, υπέστη καθίζηση η γέφυρα που οδηγεί στην Τ.Κ. Αγραπιδιάς, ενώ επίσης και στην 16η χ/θ της Επ. Οδού Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, υπέστη ομοίως καθίζηση η γέφυρα που οδηγεί στην Τ.Κ Πετρωτού. Επιπλέον, στην 3η χ/θ της Επ. Οδού Τ.Κ. Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στην Τ.Κ. Γερακλίου, Τ.Κ. Βουζίου, Τ.Κ. Αχλαδιάς και Τ.Κ. Πετρωτού.

Ζημιές έχει υποστεί και η Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας από την 34η χ/θ έως την 54,500η χ/θ

Παρόμοιο είναι και το σκηνικό στην Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας από 51,000η χ/θ (κόμβος Νέου Μοναστηρίου) της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας, έως 52,800η.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις