Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Κατέρρευσε διώροφο στο Μουζάκι

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Κατέρρευσε διώροφο στο Μουζάκι
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΖΙΩΓΑΣ

Η Καρδίτσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ένα διώροφο γυμναστήριο στο Μουζάκι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του ποταμού που είχαν φουσκώσει. Η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει ζημιές και τρόμο…

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την κακοκαιρία Daniel που χτυπάει ανελέητα την Καρδίτσα. Στο Μουζάκι κατέρρευσε ένα διώροφο ακίνητο που λειτουργούσε σαν γυμναστήριο. Ευτυχώς δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα καθώς ολόκληρη η περιοχή είχε εκκενωθεί. Οι εικόνες από drone που τράβηξε ο Πέτρος Ζιώγας αποτυπώνουν το χάος και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή. Με ένα τεράστιο ποτάμι λάσπης να έχει σκεπάσει τα πάντα και να έχει διαλύσει πολλούς από τους δρόμους που υπήρχαν.

Οι κάτοικοι στο Μουζάκι είναι έντρομοι. Είδαν τη στάθμη του ποταμού να ανεβαίνει ταχύτατα και άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Περιουσίες έχουν καταστραφεί και υποδομές έχουν διαλυθεί. Στα πλάνα από drone διακρίνεται και το διώροφο που παρασύρθηκε από τα θεμέλια στο ποτάμι.

Είναι σαν τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας να «ξερίζωσαν» το ακίνητο. Το έριξαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται. Μέσα σε αυτό τον βούρκο αυτοκίνητα και μηχανές, που οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν έγκαιρα να απομακρύνουν. Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την περιοχή επιβεβαιώθηκαν και το Μουζάκι αποδείχθηκε ανοχύρωτο.

Τα λασπόνερα παίρνουν ύψος διαρκώς, ξεχύνονται στο Μουζάκι και σκεπάζουν τα πάντα. Κατεβαίνουν από τα υψώματα της περιοχής ανεξέλεγκτα και παρασύρουν ό,τι υπάρχει στο διάβα τους.

Ο πρόεδρος της κοντινής Κοινότητας Βλοχού στην Καρδίτσα, Γιάννης Κούκας αναφέρει στο newsit.gr: «Έχουν βυθιστεί τα σπίτια μας. Τέλος το χωριό μας. Δεν υπάρχουν ισόγεια, οι μισές στέγες φαινονται. Η στάθμη του νερού φτάνει και τα τέσσερα μέτρα. Τώρα να έρθει η βοήθεια τώρα που πνιγόμαστε; Ας ερχόταν βοήθεια πριν πνιγούμε. 

«Το δικό μας χωριό έχει αναχώματα γύρω γύρω. Τώρα το νερό τα πέρασε, τα καβάλησε και τώρα δεν βγαίνουν με τίποτα. Τα νερά αυτά είναι από τους ποταμούς Ιταλικός, Καλέντζης και Ενιππέας.  

467 κάτοικοι και όλοι μας είμαστε στα σπίτια πάνω στις στέγες όπου μπορούμε. Δεν έγιναν τα έργα που έπρεπε μετα τον Ιανό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις