Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στην Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στην Ελλάδα

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την χώρα μας και η βροχή που έχει φέρει συνοδεύεται και από την κατάρρευση ενός θλιβερού ρεκόρ.

Τα ημερήσια ύψη βροχής στην Κεντρική Ελλάδα που έχει φέρει η κακοκαιρία Daniel ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας.

Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Αναλυτικά τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί σε Ζαγορά, Πορταριά και Βόλο σταμάτησαν να μεταδίδουν περίπου στις 6 μμ και στον Ξάνεμο Σκιάθου στις 10.30 πμ, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις