Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Στο πόδι οι διασώστες – 1791 άνθρωποι έχουν σωθεί – Πάνω από 6 χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια

Κακοκαιρία Daniel: Στο πόδι οι διασώστες – 1791 άνθρωποι έχουν σωθεί – Πάνω από 6 χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια
ΦΩΤΟ REUTERS

Συνολικά 1791 διασώσεις – απομακρύνσεις ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία μετά την κακοκαιρία έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή ενώ από την Τρίτη (5/9) έως σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.284 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι κλήσεις γίνονται κυρίως από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για να αντλήσουν το νερό από τα σπίτια και τα καταστήματά τους αλλά και κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

 Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 4.305 ενώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 850 κλήσεις.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγιναν 40 κλήσεις ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 139 κλήσεις.

Στην Περιφέρεια Αττικής έγιναν 950 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 583 αντλήσεις υδάτων, 45 κοπές δέντρων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 44 άτομα. Τέλος, στην Αίγινα και στο Αγκίστρι έγιναν 124 κλήσεις ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 49 αντλήσεις υδάτων.

Διασώσεις από αέρος

Εναέριες διασώσεις κάνουν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 έχουν διατεθεί από το Γ.Ε.ΕΘ.Α. και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, από εναέριους διασώστες, 110 άτομα. Ανάμεσά τους είναι ένα μωρό ενώ διασώθηκε και ένας σκύλος από την Αγία Τριάδα Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων, 28 άτομα διασώθηκαν από τον Παλαμά Καρδίτσας, 25 από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας και 15 άτομα από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Παράλληλα, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις