Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias: Έντονα φαινόμενα έως και το Σάββατο προβλέπει ο Καλλιάνος – 6 περιοχές στο «κόκκινο»

Κακοκαιρία Elias: Έντονα φαινόμενα έως και το Σάββατο προβλέπει ο Καλλιάνος – 6 περιοχές στο «κόκκινο»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η κακοκαιρία Elias θα συνεχίσει να «σφυροκοπά» τη χώρα μας μέχρι και το προσεχές Σάββατο (30.09.23), προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος. Επιβεβαιώνει έτσι τις εκτιμήσεις ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επιμείνουν και πέρα της Παρασκευής, εν μέσω κόντρας των μετεωρολόγων για τη διάρκεια τους.

«Δεν αναμένεται βελτίωση του καιρού έως και το Σάββατο. Και μάλιστα από αύριο, Πέμπτη και για τις επόμενες τρεις ημέρες θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας», δήλωσε ο Γιάννης Καλιάνος μιλώντας στο Live News για την κακοκαιρία Elias, που «δοκιμάζει» κυρίως Εύβοια και Θεσσαλία. 

Λαμία, Πελοπόννησος και Αττική θα βρεθούν στο στόχαστρο σφοδρών βροχοπτώσεων τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, ο οποίος τόνισε επίσης ότι σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια αναμένεται να πέσουν ακόμη 80-100 χιλιοστά βροχής, σε Αττική, δυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ακόμη 40-60 χιλιοστά βροχής.

«Σχεδόν θα βρέχει σε κάθε γωνιά της επικράτειας κατά περιόδους», επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν την Κυριακή (01.10.23).

 

Κόντρα Μαρουσάκη – Τσατραφύλλια για τη διάρκεια της κακοκαιρίας Elias

Στο μεταξύ, νωρίτερα την Τετάρτη την κάθετη διαφωνία του με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επερχόμενη νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή (29.09.23) εξέφρασε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι «από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, θα οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.

Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου».

Απαντώντας με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επεσήμανε ότι «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία».

«Προσοχή! Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή. Τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω», έγραψε στο Facebook.

«Καμπανάκι» για δύσκολο 48ωρο από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαροποίηση του έκτακτου δελτίου, χτυπώντας «καμπανάκι» για ένα πολύ δύσκολο 48ωρο με επικίνδυνα φαινόμενα. Σφοδρές βροχές, καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς θα «σαρώσουν» τη χώρα και την Πέμπτη (28.09.23). 

Συγκεκριμένα, με βάση την επικαιροποίηση το στόχαστρο της κακοκαιρίας Elias θα βρεθούν πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Σποράδες και Εύβοια, η οποία «σφυροκοπάται» ανελέητα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις