Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Η στάθμη του Σπερχειού στη Λαμία έφτασε στον δρόμο – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους

Την κακοκαιρία Elias προσπαθούν να «αντιμετωπίσουν» στην Φθιώτιδα με τα προβλήματα από τη συνεχή βροχόπτωση να είναι πολλά.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Σπερχειό ποταμό στην περιοχή της Φθιώτιδας η κατάσταση εδώ και ώρες είναι ανησυχητική με την βροχόπτωση να εντείνεται και τα πράγματα να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή από πληροφορίες του lamianow.gr.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Μεξιατών από το ρέμα Κάκκαβος ωστόσο αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διευθετηθεί.

Την ίδια ώρα στη νέα γέφυρα στο Κωσταλέξι η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει με αποτέλεσμα αυτός να σπάει σε διπλανά χωράφια αφού φερτές ύλες και κορμοί έχουν συσσωρευτεί στο σημείο εμποδίζοντας την ροή των υδάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται στην περιοχή του κόμματος αφού η στάθμη του Σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών της πολιτικής προστασίας που επιτηρούν σε διάφορα σημεία του Σπερχειού ποταμού η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον ποταμό με τα πλημμυρικά φαινόμενα να μην αποκλείονται αυτή τη στιγμή. Κομβικό σημείο είναι το τι θα γίνει περίπου στις 7:00 το απόγευμα όπου υπολογίζεται ότι θα φτάσουν θα φτάσουν στην περιοχή τα νερά των χειμάρρων από τη Δυτική Φθιώτιδα και στην Ορεινή Ευρυτανία και την Οίτη.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην καταρρεύσουν τα αναχώματα ώστε το νερό να υπερχειλίσει οριακά αλλά να μην πνίξει το Κόμμα και άλλες περιοχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και τα τζετ σκι στην Αττική - Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές και τις ώρες
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00
Θαλάσσια Σπορ 4
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη: Οι αναρτήσεις για τα 13 χρόνια χωρίς τη Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις!»
Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6.5.25) από τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη το 2012. Με αναρτήσεις τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και...
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρίκα Μητσοτάκη
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 6
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου