Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Η στάθμη του Σπερχειού στη Λαμία έφτασε στον δρόμο – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους

Την κακοκαιρία Elias προσπαθούν να «αντιμετωπίσουν» στην Φθιώτιδα με τα προβλήματα από τη συνεχή βροχόπτωση να είναι πολλά.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Σπερχειό ποταμό στην περιοχή της Φθιώτιδας η κατάσταση εδώ και ώρες είναι ανησυχητική με την βροχόπτωση να εντείνεται και τα πράγματα να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση η στάθμη του νερού έχει φτάσει σχεδόν ίσα με το οδόστρωμα στην περιοχή του Φραντζή από πληροφορίες του lamianow.gr.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίτερα στην περιοχή των Μεξιατών από το ρέμα Κάκκαβος ωστόσο αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διευθετηθεί.

Την ίδια ώρα στη νέα γέφυρα στο Κωσταλέξι η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει με αποτέλεσμα αυτός να σπάει σε διπλανά χωράφια αφού φερτές ύλες και κορμοί έχουν συσσωρευτεί στο σημείο εμποδίζοντας την ροή των υδάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται στην περιοχή του κόμματος αφού η στάθμη του Σπερχειού ποταμού είναι περίπου 90 πόντους πριν την υπερχείλιση των αναχωμάτων που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών της πολιτικής προστασίας που επιτηρούν σε διάφορα σημεία του Σπερχειού ποταμού η έντονη βροχόπτωση αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τον ποταμό με τα πλημμυρικά φαινόμενα να μην αποκλείονται αυτή τη στιγμή. Κομβικό σημείο είναι το τι θα γίνει περίπου στις 7:00 το απόγευμα όπου υπολογίζεται ότι θα φτάσουν θα φτάσουν στην περιοχή τα νερά των χειμάρρων από τη Δυτική Φθιώτιδα και στην Ορεινή Ευρυτανία και την Οίτη.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην καταρρεύσουν τα αναχώματα ώστε το νερό να υπερχειλίσει οριακά αλλά να μην πνίξει το Κόμμα και άλλες περιοχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στα κρατητήρια μέχρι αύριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του – Απορρίφθηκε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος ο τενόρος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του, την Τρίτη (4/11/25). Σήμερα (6/11/25)...
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας
Μακελειό στα Βορίζια: «Ο γαμπρός μου δεν έκανε τίποτα, πήγε μόνο τον Φανούρη στο νοσοκομείο» λέει η αδερφή του 39χρονου νεκρού
Πλέον ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη κατηγορείται και επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Μακελειό στα Βορίζια 16