Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 σε Πελοπόννησο, Στερεά, Θεσσαλία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 σε  Πελοπόννησο, Στερεά, Θεσσαλία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η κακοκαιρία Elias δείχνει και σήμερα τα «δόντια» της σε πολλές περιοχές της χώρας κι έτσι το μεσημέρι, έλαβαν στα κινητά τους προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής.

Μήνυμα έλαβαν επίσης σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

 

Σύμφωνα με τα προειδοποιητικά μηνύματα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Λίγο πριν τις 17.00 εστάλη μήνυμα για τους κατοίκους της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας, της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας. Μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Καρδίτσας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αρχές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής είναι στο «πόδι» μετά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για έντονα φαινόμενα. Μάλιστα, έγινε και επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, σύμφωνα με την οποία, στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias είναι η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.

Αυτό που αναμένουν οι επιστήμονες είναι σημαντικά ύψη βροχής τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν για τις επόμενες 48 ώρες.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται:

Στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας).
Στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).
Στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας).
Στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις