Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias: Στα όριά του ο Σπερχειός – Ετοιμασίες για άμεση εκκένωση του χωριού Κόμμα Λαμίας

Κακοκαιρία Elias: Στα όριά του ο Σπερχειός – Ετοιμασίες για άμεση εκκένωση του χωριού Κόμμα Λαμίας

Ανεβαίνει επικίνδυνα ο Σπερχειός ποταμός λόγω της κακοκαιρίας Elias που σφυροκοπά και τη Φθιώτιδα. Προετοιμάζεται εκκένωση του χωριού Κόμμα Λαμίας.

Χωρίς έλεος χτυπά τη Φθιώτιδα η κακοκαιρία Elias, με αποτέλεσμα ο Σπερχειός ποταμός να βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο.

Μάλιστα, οι αρχές, Δήμος Λαμίας και Περιφέρεια Στερεάς, εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Όλοι τους βρίσκονται στο κοινοτικό γραφείο, ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα, έτσι ώστε όταν φτάσουν σε οριακό επίπεδο, να δώσουν την εντολή εκκένωσης.

Παρακολουθήστε βίντεο του LamiaNow.gr:

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού Κόμμα έχουν ήδη απομακρυνθεί. Είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από τον δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης (27.09.2023) εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση.

Αυτή ώρα δεν βρέχει μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν να είναι πολλά και κανείς πλέον δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις