Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία Elias – Τάσος Αρνιακός: Βροχές και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη – Στο στόχαστρο η Αττική την Τετάρτη

Κακοκαιρία Elias – Τάσος Αρνιακός: Βροχές και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη – Στο στόχαστρο η Αττική την Τετάρτη

Η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλία, η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των Αρχών είναι η πολύπαθη Θεσσαλία η οποία επηρεάζεται περισσότερο από την κακοκαιρία Elias και ενώ δεν έχει συνέλθει ακόμη από τις μεγάλες καταστροφές που είχε προκαλέσει ο «Daniel».

Το 112 είχε ηχήσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς η κακοκαιρία Elias μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή όσο η προηγούμενη, όμως θα χτυπήσει σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί.

Για την πορεία της κακοκαιρίας Elias μίλησε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός ο οποίος τόνισε αρχικά πως «σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία κυρίως στη νότια και κεντρική ηπειρωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που επηρεάζουν εκτός από την πολύπαθη Θεσσαλία, την κεντρική ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τα Φάρσαλα και την Μαγνησία, όμως δεν θα έχει την ένταση και την έκταση της προηγούμενης κακοκαιρίας».

Δείτε Live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Όπως ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός «τα φαινόμενα κατά τόπους είναι ισχυρά, έχουμε και τοπικές κεραυνοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις ενώ θα συνεχιστούν τα φαινόμενα αυτά μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και η κακοκαιρία θα βρίσκεται σε αποδρομή. Η θερμοκρασία σε υποχώρηση , περίπου 8 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις τιμές του Σαββατοκύριακου, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ βοριάδες».

Ο καιρός στην Αττική

Για την Αττική όπως τόνισε ο κ. Αρνιακός «περιμένουμε από το μεσημέρι και το απόγευμα και μετά κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, δηλαδή από την πλευρά του Σαρωνικού τοπικές βροχές και καταιγίδες, ελαφρότερες κυρίως στις ανατολικότερες και βόρειες περιοχές.

Η αυριανή μέρα είναι η μέρα της κακοκαιρίας στην πρωτεύουσα καθώς περιμένουμε την ενίσχυση των φαινομένων ανά διαστήματα από το απόγευμα της Τετάρτης. Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα εξασθενούν στη χώρα».

112 στο Λεκανοπέδιο

Νέο μήνυμα από το 112 ήχησε και πάλι στην Αττική και καλεί του κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αύριο Τετάρτη (27/09) λόγω έντονων βροχοπτώσεων που θα φέρει η κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει αύριο Τετάρτη και την Αττική και η κατάσταση αναμένεται να είναι δύσκολη σε πολλούς δρόμους στο λεκανοπέδιο.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις