Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία Eva – Meteo: Πέρασαν ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες – Πού έπεσε η περισσότερη βροχή και πού καθόλου

Κακοκαιρία Eva – Meteo:  Πέρασαν ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες – Πού έπεσε η περισσότερη βροχή και πού καθόλου
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η κακοκαιρία Eva πέρασε και το meteo του Αστεροσκοπείου κάνει τον απολογισμό της. Ανάμεσα σε άλλα, καταγράφηκαν έξι ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία Eva, μεταξύ της Παρασκευής 4 και της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, προκάλεσε βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Βορειοανατολική Ελλάδα, όπου σε πολλές περιοχές της Θράκης δεν σημειώθηκε καν βροχόπτωση!

Τα στοιχεία των καταγραφών του συνολικού ύψους βροχής σε χιλιοστά στη διάρκεια των τριών ημερών 4 έως 7/11, από 465 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κέρκυρα (131 χιλιοστά), στη Λευκάδα (124), στην Κερασιά Πέλλας (99), στο Ζωτικό Ιωαννίνων (97) και στα Τύρια Ιωαννίνων (94).

Σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή υπήρξε τελικά μικρότερη από το προβλεπόμενο ένταση των βροχοπτώσεων στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Εύβοια.

Μέχρι στιγμής εξάλλου, έχουν καταγραφεί έξι ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες στην Ηγουμενίτσα, στην Αττική και στη Ρόδο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί χαλαζοπτώσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις