Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία Genesis: Περισσότερες από 110 κλήσεις έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Κακοκαιρία Genesis: Περισσότερες από 110 κλήσεις έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 112 κλήσεις έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κοπές δέντρων, αντλήσεις νερού, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ανθρώπων σε ασφαλή σημεία λόγω της κακοκαιρίας “Genesis” που πλήττει τη χώρα.

Αναλυτικότερα:

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 29 κλήσεις εκ των οποίων, 5 για κοπές δέντρων, 13 για αντλήσεις νερού και 11 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

• Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα.

• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Νίκαια.

• Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 52 κλήσεις εκ των οποίων, 13 για κοπές δέντρων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα, 39 για αντλήσεις υδάτων κυρίως στη Δράμα.

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Όπως σημειώνει η Πυροσβεστική παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, για να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις