Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία: Απροσπέλαστοι δρόμοι και απελπισμένοι κάτοικοι – «Χάος» σε γειτονιές της Αττικής

Κακοκαιρία: Απροσπέλαστοι δρόμοι και απελπισμένοι κάτοικοι – «Χάος» σε γειτονιές της Αττικής

Τέσσερις μέρες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την Αττική και χιλιάδες δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι με χιόνι που έχει μετατραπεί σε πυκνό στρώμα πάγου.

Πλέον, οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και βγαίνουν με φτυάρια να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνια και τον πάγο. Την ίδια ώρα συνεργεία των Δήμων της Αττικής προσπαθούν να καθαρίσουν κυρίως τους κεντρικούς δρόμους, ενώ σταδιακά στρέφονται προς τις γειτονιές καθώς ο πάγος έχει συσσωρευτεί σε μικρότερες οδούς.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… πίστες πατινάζ και είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και στα νότια του λεκανοπεδίου.

Η κατάσταση επιδεινώνεται όσο περνάει η ώρα, καθώς τέσσερις μέρες μετά και κάποιοι δήμοι δεν έχουν ρίξει ούτε καν αλάτι στους δρόμους, ώστε να βοηθήσουν το χιόνι να λιώσει.

Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.

Παγοδρόμιο οι δρόμοι του Ζωγράφου

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με πυκνό πάγο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Ο δήμος από το πρωί έχει ξεκινήσει να καθαρίζει κάποιους κεντρικούς δρόμους, όμως το πρόβλημα παραμένει έντονο σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

 

Προβλήματα στο Μαρούσι

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση είναι παρόμοια και στο Μαρούσι, αφού το χιόνι δεν λιώνει, αντίθετα μετατρέπεται σε πάγο…

Σε κάποιες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα του δήμου παραμένουν ακινητοποιημένα, καθώς είναι… θαμμένα στο χιόνι.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια με όποιο τρόπο μπορούν. Για παράδειγμα, ιδιωτικό συνεργείο στο κτήμα Βορρέ καθάρισε τα χιόνια στους γύρω δρόμους.

Προβλήματα εντοπίζονται στου Παπάγου, στην Αγία Παρασκευή, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στην Παλλήνη και στον Γέρακα.

Δραματική κατάσταση και στην Ηλιούπολη

Πάγος έχει καλύψει και τους δρόμους της Ηλιούπολης. Οι κάτοικοι προσπαθούν με κόπο να μετακινήσουν τα οχήματά τους που έχουν εγκλωβιστεί, σπάζοντας με φτυάρια τον πάγο που έχει συσσωρευτεί γύρω από αυτά.

Με αξίνες και φαράσια προσπαθούν οι κάτοικοι να απομακρύνουν το χιόνι…

Πολλοί καταφέρνουν να απομακρύνουν τα οχήματά τους μόνο με τη βοήθεια των αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινοί οικισμοί των δήμων του Μαραθώνα, της Ραφήνας-Πικερμίου και της Παιανίας όπου υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις