Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Τάσος Αρνιακός: Πότε θα υποχωρήσουν οι καταιγίδες

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Τάσος Αρνιακός: Πότε θα υποχωρήσουν οι καταιγίδες
Φωτογραφία αρχείου

Η κακοκαιρία «Αθηνά» είναι σε πλήρη εξέλιξη με πολλές περιοχές να πλήττονται από το βράδυ της Τετάρτης (06.10.2021) από ισχυρά φαινόμενα.

Τόσο στην Κέρκυρα και την Πρέβεζα, όσο και στη Θεσσαλονίκη σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα επηρεάζουν σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Το πρωί της Παρασκευής (8.10.2021), στη Θεσσαλονίκη δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους καταστρέφοντας αυτοκίνητα. Στη Λάρισα τουλάχιστον μία κοινότητα έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Την ίδια ώρα, βράχοι έπεσαν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ποια θα είναι η πορεία της

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στο newsit.gr για την πορεία της κακοκαιρίας «Αθηνά»: «Η πρώτη σοβαρή φθινοπωρινή κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη με το όνομα “Αθηνά”, η οποία έχει επηρεάσει με αρκετά ύψη βροχής τη Δυτική Ελλάδα τα Επτάνησα, κυρίως την Κέρκυρα, όπου έπεσε νερό σε μια μέρα σχεδόν όσο πέφτει όλο τον Οκτώβριο, ενώ και στην Ήπειρο έχουμε αρκετά δυνατές βροχές με σποραδικές καταιγίδες. Υπάρχουν τοπικές χαλαζοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι κυρίως στις παράκτιες περιοχές στην Μακεδονία όπου και είχαμε πτώσεις δέντρων» αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

 

Ο κ. Αρνιακός τόνισε πως η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα δυτικά και πλέον επεκτείνεται ανατολικά. Όπως είπε, θα επηρεάσει όλα τα ηπειρωτικά σήμερα, από την Μακεδονία μέχρι και την Πελοπόννησο, ενώ σημείωσε πως οι μόνες περιοχές που θα έχει καλό καιρό είναι οι Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

«Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες το Σάββατο, ενώ ο υδράργυρος δεν θα υποχωρήσει πολύ. Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε γύρω στους 20-22 βαθμούς, 23-24 στα Κεντρικά. Στην Κρήτη και Δωδεκάνησα θα φτάσει μέχρι και τους 28-29 βαθμούς Κελσίου» υπογραμμίζει.

Ο Τάσος Αρνιακός τόνισε στη συνέχεια πως «το Σάββατο αναμένουμε αστάθεια σε ολόκληρη τη χώρα, βέβαια θα έχουμε και διαστήματα με ήλιο γιατί η “Αθηνά” μεταφέρεται ανατολικότερα».

Ανησυχία για την Βόρεια Εύβοια

«Στην βόρεια Εύβοια περιμένουμε αρκετές βροχές, όπου εκεί υπάρχει φόβος μήπως πέσει πολλή βροχή στα καμένα δάση μας και δεν μπορέσει να απορροφηθεί από τη γη. Φοβόμαστε μήπως υπάρξουν κατολισθήσεις» τόνισε ο κ. Αρνιακός. 

Τέλος, σημείωσε πως από τη Δευτέρα υποχωρεί η πρώτη κακοκαιρία, αφήνοντας πίσω ένα φθινοπωρινό καιρό με το υδράργυρο να κυμαίνεται στους 24 με 25 βαθμούς, ενώ σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως τα μεσημέρια και τα απογεύματα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις