Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel: Σε lockdown η Μαγνησία, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία – Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας

Κακοκαιρία Daniel: Σε lockdown η Μαγνησία, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία – Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας

«Πνίγεται» στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel η Μαγνησία, που τέθηκε σε lockdown, καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (05.09.23) δόθηκε εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στο ορεινό δίκτυο του νομού. Η ευρύτερη περιοχή δέχεται άγριο σφυροκόπημα από τα φονικά καιρικά φαινόμενα, με τη χώρα να μετρά ήδη έναν νεκρό στο Βόλο και έναν αγνοούμενο.

Την ίδια ώρα, υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, με συγκλονιστικά πλάνα από το σημείο να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις. Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

 

Κτηνοτρόφος καταπλακώθηκε από τοίχο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας περίπου 50 ετών στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοίδη. Ο άτυχος άνδρας βγήκε από το σπίτι του και μετέβη δίπλα σε χώρο, όπου είχε κάποια ζώα, όμως εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε ασταμάτητα υποχώρησε τοίχος που τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, καθώς λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Ο άνδρας δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας γύρω στα 30-34 έτη που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άνδρας εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο με το αυτοκίνητό του, πήγε να βγει από αυτό και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο Γιάννης Αρτοποιός στον Βόλο έπεσαν 12.000 κεραυνοί μέσα σε μόλις 2 ώρες, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 270 κλήσεις. 

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης της κακοκαιρίας Daniel.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

 

 

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία:

*απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο), μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Εξαιρούνται: (α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας (β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ Π.Υ.)

 

 

Εικόνες αποκάλυψης

Στο μεταξύ, απογοητευτικές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς, όταν φτάνει και στο κέντρο του Βόλου, καθώς δεκάδες καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ωρών.

 

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (05.09.23) στην οδό Ιάσονος που είναι ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο με αποτέλεσμα να εισχωρήσει σε καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες τους να προσπαθούν μέχρι τώρα να καθαρίσουν τα μαγαζιά τους από το νερό και το χώμα.

Όπως επεσήμαναν μέχρι τις 7-7.30 το νερό ήταν τόσο πολύ, που δεν είχαν ξαναδεί κάτι τόσο έντονο. Μόνο όταν πέρασαν με μπουλντόζες και προφανώς άνοιξαν και νέους διαύλους για να φύγει το νερό, αυτό υποχώρησε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις