Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Τηλεργασία στο Δημόσιο την Τρίτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύσκολη αναμένεται να είναι η κατάσταση την Τρίτη εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα και γι’ αυτό τον λόγο συστήνεται τηλεργασία στο Δημόσιο Τομέα. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των οδηγιών που παρέχονται από τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, οι οποίες κατά κύριο λόγο συνιστούν την αποφυγή μετακινήσεων, ειδικώς για την Τρίτη, 25η/1/2022 επισημαίνει ότι η λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους. 

Ειδικά για την ημέρα αυτή δεν θα ισχύσει το ποσοστό τηλεργασίας που έχει καθοριστεί σε κάθε υπηρεσία βάσει του πλάνου εργασιών που έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και για το σύνολο των εργαζομένων του κάθε φορέα. 

Για το λόγο αυτό, οι επικεφαλής κάθε υπηρεσίας παρακαλούνται να μεριμνήσουν για  την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.  

Σε κάθε άλλη περίπτωση, κατά την οποία δεν δύναται να ασκηθεί εργασία εξ αποστάσεως  και η προσέλευση των υπαλλήλων δεν είναι δυνατή, θα γίνει χρήση των προβλεπόμενων δικαιούμενων αδειών.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται εργαζόμενοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση ή την πρόληψη των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φθιώτιδα: 4 Έλληνες οι ληστές της Κάτω Τιθορέας – Έκλεψαν αυτοκίνητο από τον Πειραιά και πήγαν κατευθείαν στην τράπεζα
Κινήθηκαν ψύχραιμα και οργανωμένα, ωστόσο το γεγονός ότι φεύγοντας τους έπεσαν δεσμίδες με χρήματα, δημιουργεί ερωτήματα για τον «επαγγελματισμό» τους
Φθιώτιδα ληστεία 6