Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ελπίς» – Εγκλωβισμένοι στην Μεσογείων: «Πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι»

Η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει παραλύσει τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική, με τις εικόνες από τους ακινητοποιημένους οδηγούς σε όλο το λεκανοπέδιο να προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη. Χιλιάδες πολίτες έμειναν μέσα στον χιονιά για ώρες, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα – σχεδόν 24 ώρες μετά – κανείς δεν ξέρει πόσοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι» αναφέρει η Ειρήνη Ξενάκη, μιλώντας στο MEGA για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς εγκλωβίστηκαν στο δρόμο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.  

«Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια», είπε η Ειρήνη Ξενάκη. «Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια», σημείωσε. 

«Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών», πρόσθεσε η ίδια.

Μόνο με αλυσίδες σε Μεσογείων και Κατεχάκη

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Μεσογείων – όπως μετέδωσε το MEGA – παραμένει τραγική, με δεκάδες αυτοκίνητα παρατημένα και τους δρόμους. Στην Μεσογείων και την Κατεχάκη η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς το έδαφος είναι εξαιρετικά ολισθηρό, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ύψος του χιονιού έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» φτάνει το ένα μέτρο, ενώ και στην Κατεχάκη, το χιόνι που έχει συσσωρευτεί είναι πολύ. Στην περιοχή υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση στην Θεσσαλονίκη - Ο ένας έτρεχε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ
Βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση ορίων ταχύτητας οχημάτων, 8 για θόρυβο και τροποποιημένες εξατμίσεις και 18 για διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις
Περιπολικό 6
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη - Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε «κόκκινη αγγελία» από την Interpol
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 124 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη, 3 κινητά τηλέφωνα και 1.050 ευρώ
Περιπολικό