Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Ωρωπού λόγω χιονιού

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Ωρωπού λόγω χιονιού
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Το χιόνι που πέφτει, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» έχει καταστήσει αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.

Η εμφάνιση της κακοκαιρίας τις τελευταίες ημέρες έχει φέρει και αρκετό χιόνι σε πολλούς δρόμους, το οποίο μπορεί να δυσκολέψει ή ακόμα και να διακόψει την κυκλοφορία. Για αυτό και το meteo δημοσίευσε έναν χάρτη με όλες τις αρτηρίες κυκλοφορίας, οι οποίες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία από την Πολιτική Προστασία

«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ακόμη επισημαίνει ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις