Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία Μήδεια – Κολυδάς: Το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού της 12ετίας!

Κακοκαιρία Μήδεια – Κολυδάς: Το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού της 12ετίας!

Την απόφαση να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από τις 19:00 και για 24 ώρες ανακοίνωσε μετά τη νέα σύσκεψη που έγινε στην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Μιλώντας για την κακοκαιρία Μήδεια ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, είπε ότι αποτελεί το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας δωδεκαετίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στις 13.00 και μέχρι τις 19.00 θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, κυρίως των φορτηγών, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά και να καλυφθούν οι ανάγκες της βιομηχανίας και της οικονομίας γενικότερα. Στις 19.00 θα ξανακλείσει η Εθνική Οδός γιατί προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα και μέχρι τις 19.00 αύριο το απόγευμα. Θα αξιολογηθεί η κατάσταση αύριο το πρωί στις 11.00, να δούμε πώς εξελίσσονται τα φαινόμενα, διότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα συνεχιστούν με πολύ ακραίο τρόπο στην Εύβοια, στην Αττική και λίγα νοτιότερα προς την Πελοπόννησο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση να μην γίνονται περιττές μετακινήσεις, αυτές τις ώρες. «Πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας. Υπάρχει μια μεγάλη προτεραιότητα για μας που είναι οι εμβολιασμοί. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, όλες οι υπηρεσίες εδώ στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων υπηρεσιών για να διευκολυνθούν οι άνθρωποι να πάνε να εμβολιαστούν».

Εξηγώντας ο Νίκος Χαρδαλιάς γιατί έκλεισε η εθνική οδός το πρωί είπε: «Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Επιλέξαμε συντεταγμένα και οργανωμένα στις 05:30 να κλείσουμε την Εθνική Οδό, ακριβώς γιατί είναι προτιμότερο να έχουμε μικρές ταλαιπωρίες, παρά να έχουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους, όπως γινόταν στο παρελθόν, καθώς και ανθρώπους όπου υπήρχε αδυναμία πρόσβασης ενώ βρίσκονταν σε ανάγκη. Άρα ό,τι κάνουμε, το κάνουμε οργανωμένα. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτή είναι η διεθνής πρακτική για την αντιμετώπιση των καιρικών αυτών φαινομένων και θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε και εδώ στην Ελλάδα. Κι από την πρώτη στιγμή, όλος ο μηχανισμός, όλο το βράδυ, ήταν έξω και στα Κέντρα Επιχειρήσεων».

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Το παρακολουθούμε από το πρωί. Ανοίξανε τα εμβολιαστικά κέντρα, συντεταγμένα, ειδικότερα και στη Βόρεια Ελλάδα. Νομίζω ότι όλα πηγαίνουν καλά και ο δείκτης επισκεψιμότητας είναι υψηλότατος και θα παραμείνει έτσι ως τέλος».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις