Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ο χιονιάς σφυροκοπά όλη τη χώρα – Την Δευτέρα η δεύτερη φάση που «χτυπά» και την Αττική

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ο χιονιάς σφυροκοπά όλη τη χώρα – Την Δευτέρα η δεύτερη φάση που «χτυπά» και την Αττική

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Μήδεια την Δευτέρα και ποιες περιοχές θα χτυπήσει περισσότερο. Θαμμένη στο χιόνι η βόρεια και κεντρική Ελλάδα εδώ και ένα 24ωρο.Αναλυτικά η πρόβλεψη του meteo.

Στα άσπρα έχει ντύσει την χώρα η κακοκαιρία Μήδεια και το χιόνι έχει «πνίξει» τις περισσότερες περιοχές στην βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα χιονίζει και οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδενός.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, με πυκνές χιονοπτώσεις το επόμενο διήμερο στα ανατολικά και νότια τμήματα, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, ενώ πολικές θερμοκρασίες θα κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Click4more: Καιρός – Αρναούτογλου: Έτσι θα εξελιχθεί η «Μήδεια» στην Αττική

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις -κατά διαστήματα πυκνές- σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανώς στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις παραπάνω περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Click4more: Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακοκαιρίας

Παράλληλα, τη Δευτέρα θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Τέλος, στα κεντρικά και βόρεια στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού κατά τόπους ισχυρού στα βόρεια και ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου προβλέπονται αρχικά στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, χιονόνερο στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη, με ένταση των φαινομένων και χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα στις προαναφερόμενες περιοχές τις βραδινές ώρες.

Click4more: Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μόνο με αλυσίδες από Αφίδνες προς Λαμία – Κλειστή η λεωφόρος Διονύσου

Παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και ολικός στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -3 βαθμούς), -1 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -5 έως 1 βαθμούς), 4 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς) και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 14 βαθμούς.

Click4more: Καιρός – Θεσσαλονίκη: Απολαυστική βόλτα με drone – Μοναδικά στιγμιότυπα στην πλατεία Αριστοτέλους (video, pics)

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τις πρωινές και βραδινές ώρες σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο αναμένονται τη Δευτέρα στην Αττική. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Click4more:  Καιρός – Μαγνησία: Προβλήματα σε Βόλο και Πήλιο – Έπεσε η θερμοκρασία στους – 9 βαθμούς Κελσίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις