Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μήδεια» – Το τριπλό στοίχημα: Ανοιχτοί δρόμοι, εμβολιασμοί και τροφοδοσία

Κακοκαιρία «Μήδεια» – Το τριπλό στοίχημα: Ανοιχτοί δρόμοι, εμβολιασμοί και τροφοδοσία

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έρχεται τις επόμενες ώρες και στην Αττική και ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός για να την… αντικρούσει. Αλάτι σε καίρια σημεία στην Εθνική Οδό για να μην κλείσουν δρόμοι. Όποιος δεν έχει αλυσίδες δεν θα περνάει. Νέα έκκληση Χρυσοχοΐδη: Μην κυκλοφορείτε αν δεν είναι απαραίτητο!

Ήδη, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών από τη Λάρισα έως την Αθήνα, ενώ στην εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, η κίνηση των αυτοκινήτων από τις Αφίδνες και πάνω γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια της και τη Δευτέρα (15.02.2021) θα γίνει ακόμη πιο επιθετική.

Το στοίχημα που έχει τεθεί είναι τριπλό: να μην κλείσει η εθνική οδός, να μην εμποδιστεί ο εμβολιασμός, να συνεχιστεί η τροφοδοσία των μαγαζιών. Σε καίρια σημεία των Εθνικών οδών υπάρχει αλάτι και μηχανήματα έτοιμα να καθαρίσουν το δρόμο. Η εντολή είναι πως όπου η κίνηση θα γίνεται μόνο με αλυσίδες, όποιος δεν τις έχει, δεν θα του επιτρέπεται η κίνηση.

Click4more Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αλυσίδες 

Χαρακτηριστικό του τι… φέρνει η κακοκαιρία «Μήδεια» είναι πως το μεσημέρι της Κυριακής (14.02.2021) έγινε νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν η ένταση της κακοκαιρίας στην Αττική, που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Οι στόχοι που συζητήθηκαν στην σύσκεψη ήταν τρεις: Να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, να απεγκλωβιστούν και να σταλούν στις αγορές τα τρόφιμα που είναι αναγκαία για να μπορέσει να υπάρξει τροφοδοσία και το κυριότερο, να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στους εμβολιασμούς.

Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτοί δρόμοι

«Βασική μας προϋπόθεση είναι, να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα εμβολιαστικά κέντρα. Για μας αποτελεί ύψιστη και μεγάλη προτεραιότητα, αύριο όσοι έχουν προγραμματίσει, να εμβολιαστούν άπαντες και να μη χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου. Σε αυτό δεσμευόμαστε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η κανονική ροή του εμβολιασμού αποτελεί σημαντικό στοίχημα. «Έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι για τους πολίτες που πρέπει να μεταβούν σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγεία, κλ.π. Προσοχή, ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και όλα θα πάνε καλά».

Προσοχή σε Αττική και Εύβοια

Σε ό,τι αφορά στην κινητοποίηση του μηχανισμού και στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών από την Λάρισα και κάτω θα ισχύσει μέχρι αύριο στις 11- 12 το μεσημέρι, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και αφορά πρωτίστως και κυριότερα την Εύβοια, η οποία φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί πολύ από την κακοκαιρία και τον χιονιά.

Από τη ΓΓΠΠ πάντως έγινε γνωστό ότι συζητήθηκε και η εκδοχή να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες και οι χιονοπτώσεις το επιβάλουν.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικο – Βοιωτίας ότι θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, η συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών είναι δεδομένη, η επαγρύπνηση μας είναι κι αυτή εδώ στην Πολιτική Προστασία από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός επανέλαβε στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς σοβαρό λόγο, όσοι πρέπει να κυκλοφορήσουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να προσέξουμε γιατί θα έχει πολύ παγετό και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις