Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» – Μεγάλες καταστροφές σε γραφεία, σκηνικά και μηχανήματα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» – Μεγάλες καταστροφές σε γραφεία, σκηνικά και μηχανήματα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», η οποία πλήττει από το πρωί της Πέμπτης πολλές περιοχές της χώρας και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ανέφερε μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του. 

Οι ισχυρές βροχές από την κακοκαιρία – όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος – είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γραφεία, καμαρίνια, χώροι υποδοχής και υπόγεια, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και σε μηχανήματα, κοστούμια και σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. 

«Το ισόγειο, όπου βρίσκεται η έκθεση του Μουσείου, οι χώροι υποδοχής, τα καμαρίνια του Θεάτρου, τα γραφεία, καθώς και τα δύο υπόγεια του «Ελληνικός Κόσμος», όπου σημειωτέον υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ, πλημμύρισαν. Έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε μηχανήματα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε κοστούμια και σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού. Τα στελέχη και το προσωπικό του Ιδρύματος, αφού απομάκρυναν με ασφάλεια τους επισκέπτες του Μουσείου και τα οχήματα, επιχείρησαν να περιορίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές και να πραγματοποιήσουν άντληση των υδάτων, εν μέσω μόνιμης διακοπής ρεύματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο από τις καταστροφές:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις