Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική

Νέο μήνυμα του 112 έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023) όσοι βρίσκονται στην Αττική, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα μηνύματα εστάλησαν και στους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Σποράδες, καθώς και εκεί τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα. 

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023), όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, έλαβαν μήνυμα από το 112 που προειδοποιούσε για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Στο μήνυμα γίνεται σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. 

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112, ενώ υπάρχει και link που παραπέμπει σε αναλυτικές οδηγίες αυτοπροστασίας. 

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε πολλές περιοχές της Αττικής, χιονίζει από το πρωί της Κυριακής (05.02.2023). Επίσης, προς την αποφυγή ατυχημάτων και προβλημάτων κατά τις μετακινήσεις των πολιτών, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (05.02.2023) ότι κλείνει η Εθνική Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα. 

Η κακοκαιρία είναι έντονη, συνοδεία ισχυρών ανέμων και αναμένεται να επικρατήσει παγετός τις επόμενες ώρες, με την ΕΜΥ να προχωρά σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, την Δευτέρα (06.02.23) οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα εργαστούν με τηλεργασία, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό. Επίσης ανακοινώθηκε ότι, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο (06.02.23) όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική. 

Υπενθυμίζεται ότι σε νέα ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», όλα τα οχήματα που κινούνται στην Αττική πρέπει να έχουν όλα αντιολισθητικές αλυσίδες. Διαφορετικά προβλέπεται πρόστιμο. 

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις