Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Πάτρα: Έκλεισαν δρόμοι λόγω κατολισθήσεων, πάνω από 80 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Κακοκαιρία – Πάτρα: Έκλεισαν δρόμοι λόγω κατολισθήσεων, πάνω από 80 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική
Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις είναι μερικά από τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το πέρασμα της σύντομης αλλά ισχυρής κακοκαιρίας στην Ελλάδα. Προβλήματα έχουν καταγραφεί στην Αττική, στην Ηλεία αλλά και στην Αχαΐα.

Προβλήματα σημειώνονται στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας καθώς έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας καθώς φερτά υλικά βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από το βράδυ χθες Σάββατο ως σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν η εκδήλωση ισχυρών ανέμων, καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Η κακοκαιρία σε εξέλιξη από το βράδυ χθες Σάββατο προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία.

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις