Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στους δρόμους του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Κακοκαιρία: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στους δρόμους του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Φωτογραφία notia.gr

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και ζημιές στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επειδή τα φερτά υλικά, λόγω της βροχής, κάλυψαν και τα φρεάτια, προκαλώντας πλημμύρες στους δρόμους.

Η κακοκαιρία πλημμύρισε δρόμους του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τα συνολικά έξι μηχανήματα έργου μαζί με 12 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Από την έναρξη εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων απομακρύνθηκαν φερτά υλικά από το οδόστρωμα και άνοιξε το οδικό δίκτυο της πόλης συνολικά, ενώ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία, ρυθμίστηκε η κυκλοφορία και πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων.

Στην επιχείρηση του δήμου συνδράμει για πρώτη φορά και η υπηρεσία 24ωρης εναέριας επιτήρησης της πόλης με drone για την αποτελεσματικότερη καταγραφή των ζημιών και τον συντονισμό των δημοτικών συνεργείων.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για την αποζημίωση των πληγέντων, δηλαδή όσων έχουν υποστεί ζημίες σε ακίνητη περιουσία.

Επίσης, ξεκινά και η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών που επλήγησαν από την πλημμύρα και είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης. Η κατάθεση σχετικής αίτησης πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία της πλημμύρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις