Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία στην Αττική: Γέμισε νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας – Αδιάβατοι οι δρόμοι γύρω από το 3ο Δημοτικό στο Πανόραμα Βούλας

Κακοκαιρία στην Αττική: Γέμισε νερά το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας – Αδιάβατοι οι δρόμοι γύρω από το 3ο Δημοτικό στο Πανόραμα Βούλας

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο 3o νηπιαγωγείο της Καλλιθέας, όπου τα νερά της βροχής πλημμύρισαν την τάξη του ισογείου, όπου έκαναν κανονικά μάθημα τα παιδιά. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στο 3ο Δημοτικό σχολείο στο Πανόραμα Βούλας, όχι μέσα στο κτήριο αλλά στους γύρω δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Στο 3o νηπιαγωγείο της Καλλιθέας βρίσκονται συνεργεία του δήμου, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από το ισόγειο, όπου βρίσκεται η τάξη που πλημμύρησε από την κακοκαιρία.

Οι δασκάλες μάλιστα του σχολείου, αναγκασθήκαν να τοποθετήσουν σακιά έξω από τις εισόδους για να… εμποδίσουν τα νερά να μπουν στην τάξη. 

Αυτή τη στιγμή οι γονείς βρίσκονται στο σχολείο και παίρνουν τα παιδιά τους στο σπίτι, με αρκετούς από αυτούς να δηλώνουν στο newsit.gr, ότι αυτό που συνέβη σήμερα έχει καταντήσει ένα «σύνηθες φαινόμενο», όπως λένε, αφού σχεδόν με κάθε δυνατή βροχή, το σχολείο πλημμυρίζει.

Σήμερα πλημμύρισαν όλες οι τάξεις του ισογείου και τα παιδιά μεταφερθεί στον πρώτο όροφο του σχολείου και είναι ασφαλή.

«Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία»

Ένας γονιός ενός κοριτσιού από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, με ανάρτησή του εξέφρασε την αγανάκτησή του από το περιστατικό, το οποίο – όπως επιβεβαιώνουν οι γονείς – έχει ξανασυμβεί.

«Και φέτος το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευθεί… Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία» έγραψε στο Facebook ο Σπύρος Γεράρδης.

Η ανάρτησή του: 

Δείτε Φωτογραφίες και βίντεο από τα σχολεία: 

 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις