Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κακός χαμός στην Creta Farms για τη γενική συνέλευση

Κακός χαμός στην Creta Farms για τη γενική συνέλευση

Δίχως τέλος συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές της Creta Farms. Αιτία η γενική συνέλευση της εταιρίας, που κατά τη μια πλευρά διεκόπη λόγω επεισοδίων και κατά την άλλη υπήρξε προπηλακισμός.

Σήμερα (26.09.2019) ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της Creta Farms, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ήταν αδύνατον να συνεχιστεί εξαιτίας εντάσεων.

Η πλευρά του Μάνου Δομαζάκι, που διατηρεί τον έλεγχο της Creta Farms, κατηγόρησε τον μέτοχο Κωνσταντίνο Δομαζάκη και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του πως επιχείρησαν να καταλάβουν πραξικοπηματικά το προεδρείο, χειροδικώντας κατά του προέδρου του ΔΣ, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Αυτός ήταν ο λόγος που η συνεδρίαση διεκόπη για τις 3 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της… μιας πλευράς της CretaFarms

«Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Γ.Σ. της εταιρίας Creta Farm A.E. την 26η Σεπτεμβρίου 2019, σε συνέχεια της διακοπείσας για την ως άνω ημέρα συνεδρίασης της 23ης Σεπτεμβρίου 2019, στην έδρα της εταιρείας στο 15ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Ρεθύμνου – Ηρακλείου, περιοχή Πρίνου, θέση Λατζιμάς, Δήμου Ρεθύμνης, Π.Ε. Ρεθύμνης, έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Δομαζάκις, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αναγνώσει επιστολή του Προέδρου της Γ.Σ. κ. Πλάτωνος Νιάδη, ο οποίος είχε ανυπέρβλητο προσωρινό κώλυμα να παραστεί στη γενική συνέλευση. Λόγω επεισοδίων που προκλήθηκαν από παρευρισκομένους μετόχους, κατέστη αδύνατη η συνέχιση της Γ.Σ., η συνεδρίαση της οποίας οποία διεκόπη εκ νέου με απόφαση του Προέδρου της Γ.Σ. και του προέδρου του Δ.Σ. για τις 3 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 στον ίδιο ως άνω χώρο».

Η απάντηση Δομαζάκη: Άλλος προπηλάκισε και… σκαρφάλωσε σε καρότσα

Η ανακοίνωση της Creta Farms προκάλεσε την απάντηση από πλευράς του μετόχου της εταιρίας Κωνσταντίνου Δομαζάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «συμμορία» του Μάνου Δομαζάκι και κρεσέντο ψεύτικων ανακοινώσεων και διαρροών.

Υποστηρίζει την ανακοίνωσή τους ότι η Γ.Σ. δεν διεκόπη και ούτε θα μπορούσε να διακοπεί αφού δεν ήταν παρών ο πρόεδρός της, ούτε κι εκείνος να τον προπηλακίσει.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, εκείνος που προπηλάκισε (τον καθηγητή του ΑΠΘ Νικόλαο Τέλλη) ήταν ο Μάνος Δομαζάκις και «για αυτό υπάρχει και αποδεικτικό υλικό». Ισχυρίζεται δε ότι ο Μάνος Δομαζάκις «φοβούμενος την υποβολή μηνύσεως και τη διαδικασία αυτοφώρου έσπευσε να εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας την καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς χοίρων. Και για αυτό υπάρχει αποδεικτικό υλικό».

Η ανακοίνωση από την πλευρά του Κωνσταντίνου Δομαζάκη

«Σχετικά με τη ΓΣ της Creta Farms για … αρχή

Παρακολουθώ άναυδος το κρεσέντο ψεύτικων ανακοινώσεων αλλά και διαρροών της συμμορίας του Εμ. Δομαζάκι για τα τεκταινόμενα στην σημερινή Γενική Συνέλευση της Creta Farms. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως σε τόσες λίγες ανακοινώσεις και διαρροές μπορούν να ειπωθούν τόσο πολλά ψέματα.

Ψέμα πρώτο: Διεκόπη η Γενική Συνέλευση.

Η αλήθεια είναι πως υπήρξε καταχρηστική προσπάθεια διακοπής από τον κ. Εμ. Δομαζάκη αλλά η Συνέλευση ολοκληρώθηκε κανονικά και εξελέγη με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία νέο ΔΣ της Creta farms.

Ψέμα δεύτερο:  Με απόφασή του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης διέκοψε εκ νέου για την 3η Οκτωβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να διακόψει μια Γενική Συνέλευση στην οποία δεν ήταν παρών. Αλλά και να ήταν παρών δεν θα μπορούσε να μεταθέσει εκ νέου την Γ.Σ αν δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων. Επιπλέον πρέπει ο κ. Εμ. Δομαζάκις να αποφασίσει τι είναι αληθές. Αυτό που λέει στις ανακοινώσεις του ή εκείνο που διέρρευσε με email σε δημοσιογράφους η εταιρία την οποία πληρώνει με 16.500 ευρώ το μήνα (από τα χρήματα που δεν έχει η Creta Farms) ότι εγώ προπηλάκισα τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης; Προπηλακίζεται άραγε ο απόντας;

Ψέμα τρίτο: Προπηλάκισα τον Εμ. Δομαζάκι

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Δομαζάκις προπηλάκισε τον έγκριτο καθηγητή Εμπορικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαο Τέλλη. Για αυτό υπάρχει και αποδεικτικό υλικό. Μάλιστα ο κ. Εμ. Δομαζάκις φοβούμενος την υποβολή μηνύσεως και τη διαδικασία αυτοφώρου έσπευσε να εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας την καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς χοίρων. Και για αυτό υπάρχει αποδεικτικό υλικό.

Αυτά για αρχή. Περισσότερες λεπτομέρειες το συντομότερο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις