Ελλάδα

Κακούργημα η πρόκληση τροχαίου λόγω υπερβολικής ταχύτητας: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστική «σταθμός» φαίνεται ότι παίρνει η κυβέρνηση: η πρόκληση τροχαίου λόγω υπερβολικής ταχύτητας θα μετατραπεί σε κακούργημα.

Κακούργημα θα γίνει τόσο η πρόκληση τροχαίου λόγω υπερβολικής ταχύτητας τόσο σε ό,τι αφορά στα δυστυχήματα όσο και στα σοβαρά ατυχήματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Παναγιώτης Στάθης στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας στο OPEN.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κινείται με 60 χιλιόμετρα πάνω από επιτρεπόμενο όριο και προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο, θα αντιμετωπίζει φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών, ενώ αν τραυματίσει κάποιον σοβαρά, η ποινή θα είναι μέχρι 10 χρόνια φυλακή.

  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο
Δολοφονία στο Ηράκλειο: «Θα πάρω εκδίκηση για τον γιο μου» έλεγε ο 54χρονος δράστης – Έψαχνε τον 20χρονο δυο χρόνια
Στο σημείο του δυστυχήματος είχε έναν φοίνικα, τον οποίο ξερίζωσε με τα χέρια της η μάνα του 17χρονου και οι συγγενείς του - «Νεκροταφείο και δικαστήρια ήταν η ζωή του δράστη»
Δολοφονία στο Ηράκλειο
74