Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Καλάθι του νοικοκυριού: «Σοβαρές μειώσεις» βλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καλάθι του νοικοκυριού: «Σοβαρές μειώσεις» βλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Τα νέα είναι ευχάριστα, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο Υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τις νέες τιμές που ισχύουν από το πρωί στα προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού…

Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη, υπάρχουν σοβαρές μειώσεις σε πολλά προϊόντα. Περισσότερα από 350 από τα 850…

Διευκρίνισε ότι η μεγαλύτερη μείωση τιμών καταγράφεται στην αλυσίδα Μασούτης. Εκεί, είναι το καλάθι του νοικοκυριού με τις χαμηλότερες τιμές.

Όσο για την σήμανση στα προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού, ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα καταστήσει υποχρεωτικό το να είναι πιο εμφανής. «Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη»…

Έριξαν την τιμή στο γάλα

Όπως είπε ο κύριος Γεωργιάδης, την προηγούμενη εβδομάδα το γάλα είχε 1,12 ευρώ σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις. Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, δείχνει ότι τα σούπερ μάρκετ καταφέρνουν και κάνουν σοβαρές προσφορές.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι αυτή την εβδομάδα αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει βγάλει επώνυμο γάλα με 1,20 ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα έχει συνάντηση αύριο με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων με τους οποίους θα συζητήσει. «Θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις