Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καλάβρυτα: Το Σπήλαιο με τις 13 λίμνες και ο μαγικός Οδοντωτός

Καλάβρυτα: Το Σπήλαιο με τις 13 λίμνες και ο μαγικός Οδοντωτός
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι αμέτρητοι οι προορισμοί στους οποίους μπορεί να περάσει καλά κάποιος. Προορισμοί για κάθε γούστο, για κάθε εποχή.

Προορισμοί που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά με τη διασκέδαση, το φαγητό, όλα όσα θέλει κανείς σε μια απόδραση λίγων ημερών.

Και ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς, ένας από τους πιο διαχρονικούς είναι τα Καλάβρυτα, τα οποία πάμπολλοι έχουν επισκεφθεί και εύκολα το ξανακάνουν. «Τι να αγοράσω από τα Καλάβρυτα», μας ρώτησε τις προάλλες ένας φίλος που ετοιμαζόταν για το ταξίδι στην Αχαΐα.

Πριν δοθεί η απάντηση, ας δούμε τι μπορεί να κάνει κάποιος στα Καλάβρυτα, έναν προορισμό που δεν θα πας για να τα… ισοπεδώσεις όλα. Να ξενυχτάς μέσα στην τρέλα, να είσαι συνέχεια μέσα στην αδρεναλίνη, να ζήσεις γενικά ένα τριήμερο στα όριά σου.

Τα Καλάβρυτα είναι ένας προορισμός που θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να ηρεμήσεις, να απολαύσεις -και να εκτιμήσεις ξανά- την ομορφιά της απλότητας. Τη φυσική ομορφιά.

Σαν κι αυτή που κρύβεται, δηλαδή, στο Σπήλαιο των Λιμνών, εκεί όπου 13 λίμνες αποτελούν ένα πραγματικό θαύμα, με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κάνουν τη διαφορά.

Η φυσική ομορφιά, όμως, θα ξεκινήσει με τον περίφημο Οδοντωτό σιδηρόδρομο, ο οποίος κάνει το δρομολόγιο Διακοπτό – Καλάβρυτα. Για να το θέσουμε σωστά, κάνει το μαγικό δρομολόγιο Διακοπτό – Καλάβρυτα μέσα στη φύση, περνώντας από το φαράγγι του Βουραϊκού.

Μια διαδρομή που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή, χαρίζοντάς σου εικόνες που σίγουρα θα θελήσεις να ξαναδείς στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις