Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλές γιορτές και Διακοπές 2015 στην Ελλάδα!

Καλές γιορτές και Διακοπές 2015 στην Ελλάδα!

Διακοπές 2015: Ελλάδα, τόπος μαγικός για διακοπές. Διακοπές όλους τους μήνες τπυ χρόνου σε παραδοσιακά χωριά, επιβλητικά βουνά, πυκνά δάση, κατάφυτες ρεματιές, ποτάμια και λίμνες.

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος μαγικός κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο. Και αυτά τα Χριστούγεννα, διακοπές, πού αλλού; Στην Ελλάδα. Οι Διακοπές 2015 είναι μία ευκαιρία για διακοπές στο εξωτερικό, αλλά και για όσους δεν μπορούν να κάνουν φέτος ένα μακρινό ταξίδι, υπάρχουν πολλοί προορισμοί στο εσωτερικό που θα σας αποζημιώσουν…

Η Νέδα της Μεσσηνίας είναι ένα εκτυφλωτικά όμορφο ποτάμι, το μοναδικό με θηλυκό όνομα, αλλά αυτό δεν είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του. Οι πάμπολλοι καταρράκτες που δημιουργεί, τα παραμυθένια τοπία μέσα σε αρχέγονα δάση, τα καταπράσινα και διαυγή νερά του, είναι απλά ακαταμάχητα! Πρόκειται για έναν κόσμο ολόκληρο, στην καρδιά της Πελοποννήσου, που περιμένει όχι μόνον να τον ανακαλύψουμε, αλλά και να τον χαρούμε στα άκρα! Ο ωραιότερος τρόπος για να γευτεί κάποιος τις εικόνες της Νέδας είναι να βγει εκτός ασφάλτου, είτε με ένα όχημα 4Χ4, είτε με μηχανή of road, είτε ακόμα με ποδήλατο βουνού και πεζοπορική – ορειβατική διάθεση. Οι κρυφές γωνιές αυτού του παραδείσου είναι απλά εκτός δρόμου! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης, η Βάθεια, με το ασύλληπτο τοπίο και την μοναδική αρχιτεκτονική, αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου προσφέροντας ένα ταξίδι στο παρελθόν. Σε περασμένες εποχές οι κάτοικοι της υπερασπίστηκαν την γη τους δημιουργώντας αυτά τα εκπληκτικά πυργόσπιτα, που στην Μάνη τα λένε δυναμάρια – και είναι συγκινητικό ότι και τις γυναίκες της κάθε οικογένειας, τις λένε επίσης δυναμάρια, κάθε μία είναι και ένας αυτάρκης πύργος! Η Βάθεια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδοσιακά χωριά και σίγουρα το πιο φωτογραφημένο σε ολόκληρη τη Μάνη. Μαζί με το εκπληκτικό Λιμένι αποτελούν τους πρεσβευτές της Μάνης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αν υπάρχει ένας προορισμός που μπορεί να χαρακτηριστεί ερωτικός, νοσταλγικός, ρομαντικός, αυτός είναι σίγουρα η Μονεμβασιά! Αυτό δεν είναι τόπος, είναι σκηνικό από παραμύθι με νεράιδες, δεσποσύνες και ιππότες! 
Ένα εντελώς αλλόκοτο φυσικό τοπίο, που το φωτογραφίζουν μανιωδώς οι πάντες, αλλά και μια αβάσταχτα αισθαντική ατμόσφαιρα, είναι τα στοιχεία που κάνουν την Μονεμβασιά τον τέλειο προορισμό για ερωτευμένους, νιόπαντρους, αλλά και για καθέναν που είναι ερωτευμένος με την ίδια την ζωή…Ας κάνουμε μια περιήγηση στο Γιβραλτάρ της Ανατολής, με άρωμα παλιού κρασιού… Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το Μαίναλο στην Αρκαδία, στην καρδιά της Πελοποννήσου, δεν είναι απλά ένα βουνό, είναι ένας κόσμος ολόκληρος! 
Έχει μια παράδοξη ιστορία και βέβαια οι ελατοσκέπαστες κορυφές του και οι πλαγιές ανέδειξαν έναν από τους σπουδαιότερους αυτόχθονες πολιτισμούς της Ευρώπης, τον Αρκαδικό. Ένα πλήθος από πανέμορφες πολιτείες και χωριά, όπως η Στεμνίτσα, η Βυτίνα, η Αλωνίσταινα, τα Λαγκάδια, είναι διάσπαρτοι φάροι ενός πανάρχαιου πολιτισμού, πέρα για πέρα μαγικού. Εδώ συναντάμε και μερικά από τα πιο ορεινά χωριά όλης της Ελλάδας, πραγματικές αετοφωλιές Από την άλλη η ομορφιά των δασών με τις καστανιές και τις αρχέγονες δρυς είναι απερίγραπτη, με πλήθος σημαντικών ποταμών όπως ο Λούσιος και ο Ερύμανθος να «σπάνε» σε χιλιάδες καταρράκτες, δημιουργώντας πραγματικούς μυστικούς παραδείσους και μοναδικά φαράγγια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στους πολύ εντυπωσιακούς πρόποδες του Βερμίου μας περιμένει η καταπράσινη, ειδυλλιακή και εντελώς υδάτινη Βέροια. Μια πόλη κόσμημα, που η ιστορία της συνδέεται με το νερό ακατάλυτα, και που στην επικράτειά της, αλλά και την γύρω φύση, ο ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Ο εκπληκτικός ποταμός Τριπόταμος που διασχίζει το δυτικό μέρος της πόλης δημιουργεί μαγικές εικόνες με τα γεφυράκια και την κοίτη του, ενώ οι πάρα πολλές δημόσιες βρύσες με τρεχούμενο νερό είναι το σήμα – κατατεθέν της πόλης, με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε