Τρίτη, 28 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε “τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός”»

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε “τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός”»

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις 67 συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μιλώντας σήμερα (23.04.2024) στο Καλημέρα Ελλάδα, αναφέρθηκε στην υπόθεση των συλλήψεων για τον τραγικό θάνατο του αστυνομικού.

«17 άτομα από τους 60 με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν», δηλωσε αρχικά και τόνισε πως η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διήρκεσε τέσσερις μήνες.

«Έπρεπε να αναλυθούν κάποια στοιχεία, κάποια τεχνικά στοιχεία στη ΔΕΕ προκειμένου να προκύψει η εμπλοκή κάποιων σε πολλές  από μία πράξεις οπαδικής βίας. Πολλοί από αυτούς είναι σεσημασμένοι. Τώρα όμως τώρα έχουν πρόβλημα, γιατί η κατηγορία είναι για εγκληματική οργάνωση», σημείωσε.

«Γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί. Και το φοβερό είναι ότι, μετά τη δολοφονία, ακούγονται να λένε: “καταφέραμε τον στόχο μας, τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, πέθανε ένας αστυνομικός”».

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής «κάποιοι εκμεταλλεύονται τα παιδιά αυτά για να κάνουν άλλες δουλειές. Βλέπουμε αυτά τα παιδιά με την επιθετικότητα να κάνουν μπραβιλίκια και διακίνηση ναρκωτικών».

Ερωτηθείς στο γιατί δεν κλείνουν αυτές οι υποθέσεις, απάντησε πως «ίσως υπήρχε μια φοβία, στο να ξέρουμε ότι “δεν θα φτάσουμε εκεί”. Οι επιχειρηματίες στηρίζουν κόμματα, οι επιχειρηματίες δεν έχουν σχέση με αυτό, κάποιοι παράγοντες εκμεταλλεύονται αυτά τα παιδιά για να κάνουν τις δουλειές τους» και κλείνοντας τόνισε:

«Πρέπει να ξεχάσουμε ότι θα φτάσουμε σε πρόσωπα που είναι ψηλά, δεν θα φτάσουμε εκεί, είναι κάποιοι άλλοι που εκμεταλλεύονται».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις