Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Καλλιθέα: Βομβαρδισμένο τοπίο η γειτονιά της κάβας – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Καλλιθέα: Βομβαρδισμένο τοπίο η γειτονιά της κάβας – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στην Καλλιθέα καθώς τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε κάβα, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Ωστόσο, οι υλικές ζημιές από την έκρηξη της βόμβας στην κάβα της Καλλιθέας είναι τεράστιες σε όλη τη γειτονιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο ιδιοκτήτης της κάβας διατηρούσε γνωστό κλαμπ στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση πριν από 14 χρόνια.

Πλέον την έρευνα έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (11.3.2024) οι κάτοικοι ξύπνησαν από έναν εκκωφαντικό θόρυβο και διαπίστωσαν ότι η γειτονιά τους είχε μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης κόβει την ανάσα

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε πως άγνωστοι πέρασαν και άφησαν έξω από μια κάβα της περιοχής μασούρι με δυναμίτιδα και βραδύκαυστο φυτίλι. Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην οδό Πάντου.

Τουλάχιστον οχτώ αυτοκίνητα καταστράφηκαν, οι προσόψεις από γειτονικές πολυκατοικίες αλλά και τα παράθυρα διαμερισμάτων.

Μάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή καθώς ένα από τα αυτοκίνητα πετάχτηκε στο αντίθετο ρεύμα και βρέθηκε στη μέση του δρόμου, ενώ μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίες παραλίγο να πέσει. 

 

«Ακούσαμε τζάμια να σπάνε»

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως πριν από αρκετά χρόνια κάποιος είχε βάλει βόμβα στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε τότε ο ιδιοκτήτης της περιοχής, ενώ η ίδια κάτοικος αποκάλυψε πως έσπασαν όλα τα τζάμια των κοντινών πολυκατοικιών μέχρι τον πέμπτο όροφο. 

Ακόμα μια κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως ο θόρυβος της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρός που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.

Η ίδια σημείωσε πως έσπασαν τα τζάμια από όλα τα παράθυρα που έβλεπαν προς τον δρόμο, ενώ από την είσοδο της πολυκατοικίας έχει μείνει μόνο ο σκελετός της πόρτας. Σημειώνεται πως ένα από τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ολοσχερώς είναι το δικό της. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις