Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κάλυμνος: Δυο «εισαγόμενα» κρούσματα από Κρήτη και Πειραιά φούντωσαν τον κορονοϊό στο νησί

Κάλυμνος: Δυο «εισαγόμενα» κρούσματα από Κρήτη και Πειραιά φούντωσαν τον κορονοϊό στο νησί

Τα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι 28. Όπως τονίζει στο newsit.gr ο δήμαρχος του νησιού εκτός από τον αρραβώνα – βόμβα διασποράς, εντοπίστηκαν κρούσματα και σε άλλες δυο οικογένειες που δεν είχαν σχέση με το γεγονός.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Κάλυμνος μετά τα 28 κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στο νησί των σφουγγαράδων. 

Μιλώντας στο newsit.gr o δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης κάνει λόγο για δύο εισαγόμενα κρούσματα τα οποία μετέβησαν για τον αρραβώνα στην Κάλυμνο από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Πρέπει να είναι δύο τα εισαγόμενα κρούσματα που είχαν έρθει στο νησί για τον αρραβώνα. Το ένα από αυτά από την Κρήτη και το άλλο από τον Πειραιά», λέει ο Δημήτρης Διακομιχάλης και προσθέτει: «Εκτός όμως από τις δύο οικογένειες που συμμετείχαν στον αρραβώνα, έχουμε κι άλλες δύο οι οποίες δεν σχετίζονται με τον αρραβώνα και έχουν παρουσιαστεί και σε αυτές κρούσματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στον αριθμό των ατόμων που νοσούν σήμερα. Ευτυχώς όλοι τους παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα».

Click4More Κάλυμνος: Αρραβώνας έγινε εστία κορονοϊού – 28 κρούσματα

Όσον αφορά τώρα τον αριθμό που συμμετείχαν στον αρραβώνα ήταν παραπάνω από εννέα άτομα, ενώ δεν φαίνεται να τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πλέον οι έλεγχοι στο λιμάνι του νησιού έχουν γίνει ακόμα αυστηρότεροι, ενώ οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις