Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλύβια: Του είχε στήσει καρτέρι – Πώς ο 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του

Καλύβια: Του είχε στήσει καρτέρι – Πώς ο 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του

Βγήκε να διασκεδάσει στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα του και τον αδερφό του και όταν επέστρεψε στο σπίτι του στα Καλύβια, έστησε καρτέρι και με δύο μαχαίρια στα χέρια περίμενε να γυρίσει ο πατέρας του για να τον σφάξει.

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας στα Καλύβια, στην οδό Γαλήνης, όπου ο 16χρονος μαθητής έγραψε με το αίμα του πατέρα του το φινάλε ενός νοσηρού οικογενειακού δεσμού.

Μίας εφιαλτικής καθημερινότητας με ξύλο, ύβρεις και απειλές, πίσω από τις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος στα Καλύβια, ξεδιπλώνονται μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζει το newsit. gr.

Ο ανήλικος, που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 299 παρ. 1 του Π.Κ. «Ανθρωποκτονία με δόλο» σε συνδυασμό με Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς την πράξη του, λέγοντας πως πλέον δεν άντεχε να κακοποιείται από τον πατέρα του και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Μάλιστα, μετά την πράξη του τηλεφώνησε στην μητέρα του και την ενημέρωσε για το φρικτό έγκλημα που είχε διαπράξει κι εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία.

Είχε βγει βόλτα στο κέντρο

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό, η αποτρόπαια πράξη του 16χρονου πατροκτόνου τελέστηκε «βραδινές ώρες της 22/12/2023, σε βάρος του 71χρονου πατέρα του, Ιωάννη.

Ειδικότερα, περί ώρα 21:00 της 22/12/2023, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην κατοικία του επί της οδού Γαλήνης στα Καλύβια Θορικού Αττικής, όπου διέμενε με το θύμα – πατέρα του, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του, τη μητέρα του και τον σύντροφό της».

Τον περίμενε με τα μαχαίρια στα χέρια

Αφού διασκέδασε, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της οδού Γαλήνης, για να κάνει πράξη το σχέδιο που είχε καταστρώσει στο μυαλό του. «Περί τη  21:20 ώρα της ίδιας ημέρας, κατά την επιστροφή του θανόντος στην κατοικία τους, ο κατηγορούμενος ανέμενε την είσοδό του από την κεντρική θύρα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο νύσσοντα και τέμνοντα όργανα, ήτοι μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του, του επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Κατέβαινε σφαγμένος και αιμόφυρτος τις σκάλες για να σωθεί

Όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό, ο ηλικιωμένος κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του παιδιού του και βουτηγμένο στο αίμα, άρχισε να κατεβαίνει, τρέχοντας στις σκάλες για να σωθεί.

Όμως δεν τα κατάφερε. «Ο παθών επιχείρησε να διαφύγει, κατερχόμενος την κλίμακα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σωρός του».

Το τηλεφώνημα στη μητέρα του

Αμέσως μετά την αξιόποινη πράξη του, ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδερφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη, στην οποία προέβη.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου και συνελήφθη.

Πολλαπλά τραύματα και τα μαχαίρια

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί και αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, «Γίνεται μνεία ότι ο παθών έφερε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική κοιλότητα, στην κοιλιακή χώρα, στο αριστερό μάτι και στο αριστερό αυτί. Ακριβή αίτια θανάτου και περιγραφή τραυμάτων του θύματος, θα προκύψουν από τη νεκροψία-νεκροτομή, η οποία παραγγέλθηκε από την Υ.Α.ΝΑ.Α.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι συνολικού μήκους -22- εκατοστών, με μήκος λάμας -12- εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους -20- εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, κατά την τέλεση του εγκλήματος, καθώς και ο ρουχισμός του και θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση».

Τι είπε κατά την εξέτασή του – «Μας κακοποιούσε χρόνια»

Εξεταζόμενος στην έδρα της Υ.Α.ΝΑ.Α. ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, αναφέροντας ως κίνητρο, τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος, προς αυτόν, τη μητέρα του και τον αδερφό του.

Ο δράστης πρωινές ώρες της 23/12/2023 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις