Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Καματερό: Άγρια καταδίωξη και σύλληψη δυο ατόμων που είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο – Καταδικασμένος για ληστεία ο ένας

Καματερό: Άγρια καταδίωξη και σύλληψη δυο ατόμων που είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο – Καταδικασμένος για ληστεία ο ένας

Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το βράδυ (17.4.2023) δυο άτομα που είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο στο Καματερό μετά από άγρια καταδίωξη σε δυο διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 7 ετών γα ληστεία, όπλα και εκρηκτικά.

Όλα ξεκίνησαν χθες στις 22:30 στην οδό Αναπαύσεως στο Καματερό όταν τρία άτομα διέρρηξαν το αυτοκίνητο 22χρονου από την Αλβανία, έκλεψαν από μέσα το ηχοσύστημα και διέφυγαν με δικό τους όχημα, με το οποίο είχαν πάει στο σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία Αγίων Αναργύρων, που άρχισε να κάνει ελέγχους στο Καματερό, αλλά και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραστών. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο είχε γίνει η ληστεία να κινείται στην περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στους επιβαίνοντες να ακινητοποιήσουν το όχημα, αλλά εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στην συμβολή των οδών Καραβιάς και Κούνδουρου εντός καταυλισμού στο αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων και διέφυγαν πεζοί.

Οι άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ βγήκαν από το περιπολικό και τους κυνήγησαν. Λίγο μετά συνέλαβαν τον έναν. Πρόκειται για 25χρονο, για τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης 7 ετών, μήνα και χρηματικού ποσού 800 ευρώ για ληστεία και κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η αστυνομία συνέχισε τις έρευνες και για το δεύτερο άτομο που ήταν στο όχημα που εγκαταλείφθηκε στα Άνω Λιόσια. Τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν τον εν λόγω 43χρονο σε άλλο όχημα στην περιοχή της Φυλής.

Μαζί του ήταν ένα άλλο άτομο ως συνοδηγός. Μόλις οι δυο άνδρες είδαν το περιπολικό ο οδηγός γύρισε το όχημα κάθετα στο δρόμο παρεμποδίζοντας τη σύλληψη και ο συνοδηγός άνοιξε την πόρτα και έφυγε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν άνδρα ηλικίας 43 ετών με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις