Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καμίνης: Η δολοφονία του δημάρχου του Γκντάνσκ είναι χτύπημα στην ελεύθερη Ευρώπη

Καμίνης: Η δολοφονία του δημάρχου του Γκντάνσκ είναι χτύπημα στην ελεύθερη Ευρώπη

Χτύπημα στην ελεύθερη και ανοιχτή Ευρώπη χαρακτήρισε τη δολοφονία του δημάρχου του Γκντάνσκ, ‘Αβελ Ανταμόβιτς, ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου «απέναντι στην πολιτική βία για να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη ειρήνης και αλληλεγγύης».

Ο Άβελ Ανταμόβιτς, «ήταν ένας προοδευτικός δήμαρχος που δεν έκανε ούτε βήμα πίσω στις αρχές του για τα δικαιώματα όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις» τόνισε και υπενθύμισε «ότι η πόλη του, το Γκντάνσκ, το 2016, στη Σύνοδο της Αθήνας του δικτύου Eurocitieς για το προσφυγικό, εξέφρασε την σθεναρή αντίθεσή της στην απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες. Ήταν από τους πρώτους δημάρχους που, σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της χώρας του, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Αθήνας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία ‘Πόλεις Αλληλεγγύης’, δεσμευόμενος να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Έδειξε με το παράδειγμά του ότι οι πόλεις είναι πλέον πρωταγωνίστριες και μπορούν να αποτελέσουν εργαστήρια προόδου».

Ο κ. Καμίνης, που εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Άβελ Ανταμόβιτς και στους πολίτες του Γκντάνσκ, ανέφερε επίσης ότι «ο Άβελ Ανταμόβιτς σεβόταν την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων. Έκανε δηλαδή ακριβώς ό,τι πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος που θέλει να δει την πόλη του να ανοίγεται με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση στον κόσμο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις