Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καμίνης: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για ταύτιση του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής με την εγκληματική οργάνωση έκανε λόγο στη δεύτερη ημέρα της κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση της Προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη.

Πρόεδρος: Σε ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, είπατε “ναι” και προχωρήσατε και είπατε ότι ταυτίζεται με το κόμμα, είπατε ναι;

Μάρτυς: Ναι.

Πρόεδρος: Η γνώμη σας είναι ότι τα όλα τα μέλη ταυτίζονται;

Μάρτυς: Μπορεί να είναι μέλη της οργάνωσης, τα οποία δεν προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις. Κυρίως θεωρώ ότι ταυτίζεται η ηγετική ομάδα του κόμματος και της εγκληματικής οργάνωσης, κυρίως δηλαδή Μιχαλολιάκος, Παναγιώταρος, Μίχος, Κασιδιάρης, Λαγός. Οι λοιποί θεωρώ ότι μπορεί να μην ξέρουν.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε , σε κλίμα έντασης, σε ερώτησεις των συνηγόρων υπεράσπισης, εμμένοντας στη θέση του ότι αρνείται να μπει σε διάλογο με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω στιχομυθία του με τον συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη.

Παπαδέλλης (Συνήγορος Κασιδιάρη) : Φεύγετε πριν αρχίσει ο Κασιδιάρης να μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο, είπατε. Είστε τόσο a priori κάθετος; Είστε σίγουρος ότι δεν έχει κάτι να εισφέρει;

Μάρτυς: Αρνούμαι να ανοίξω διάλογο. Στην αρχή καθόμουν και τον άκουγα. Αποφάσισα ότι δεν θα το κάνω άλλο.

Παπαδέλλης: Η πορεία που έγινε και πρωτοστατούσε η Χρυσή Αυγή, λέτε ότι δεν συμμετείχε άλλος;

Μάρτυς: Δεν γνωρίζω.

Παπαδέλλης: Έγιναν μηνύσεις;

Μάρτυς: Δεν γνωρίζω.

Παπαδέλλης: Μπορείτε να περπατήσετε χωρίς φρουρά; Μπορούμε εμείς οι δυο να πάμε από εδώ ως το Σύνταγμα;

Μάρτυς: Εγώ μπορώ.

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κ. Καμινης επισήμανε πως όλες οι εκδηλώσεις βιαιότητας για τις οποίες κατηγορούνται τα στελέχη της ΧΑ είναι “ψηφίδες που συνθέτουν ένα μωσαϊκό”

Πανταζή (συνήγορος Μπούκουρα): Γνωρίζετε το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής και το έργο των βουλευτών της; Είπατε ότι υπάρχει αρχηγός και ιεραρχία και για αυτό λέτε είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι τα μέλη ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση;

Μάρτυς: Αν αυτό που κάνει η οργάνωση είναι να παραβιάζει τον νόμο διαρκώς και συστηματικά.

Πανταζή: Γνωρίζετε υποψηφίους της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν σχέση με τον υπόκοσμο;

Μάρτυς: Όχι.

Κοντοβαζαινίτης: Από πότε είστε δήμαρχος;

Μάρτυς: Από τον Νοέμβριο του του 2010.

Κοντοβαζαινίτης: Πώς θεωρείτε ότι υπάρχει ιεραρχία και οργάνωση;

Μάρτυς: Όταν βλέπεις δημόσια εκδήλωση τέτοιας βιαιότητας. Συγκλίνουν τα πάντα σε αυτό το συμπέρασμα. Η δολοφονία Φύσσα. Είναι όλα ψηφίδες που συνθέτουν ένα μωσαϊκό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε