Ελλάδα

Καμπανάκι Σαρηγιάννη: «Στο 84% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Περίπου 25.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική»

Λυγίζει η Αττική από τον κορονοϊό με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη, την ώρα που σταθερά κοντά στα 1.500 παραμένουν τα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εντείνοντας τους φόβους των ειδικών.

Για κατά γράμμα τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί έκανε λόγο o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, καθώς η πίεση που δέχεται πλέον το σύστημα υγείας είναι μεγάλη και οι ΜΕΘ που νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19 συνεχώς καλύπτονται.

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο 84% πλήρωσης των κλινών ΜΕΘ. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Ανησυχητικοί είναι οι αριθμοί που αφορούν τα ενεργά κρούσματα του ιού στην Αττική, με τον κ. Σαρηγιάννη να σημειώνει ότι κινούνται περίπου στα 22.000 – 25.000.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

«Δεν έχει ξεφύγει ακόμη η κατάσταση. Είναι στα χέρια μας να γυρίσουμε πίσω».

Το σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε στην Αττική μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών αν τηρείται και ακολουθείται πιστά, κάτι από το οποίο θα εξαρτηθεί και η διάρκειά του.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη σύνεση», τόνισε αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων και υπογράμμισε ότι υπάρχει η πιθανότητα ήδη από την επόμενη εβδομάδα να δούμε μείωση στα κρούσματα, εφόσον τηρούμε με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
74 «κόκκινες» κατοικίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ - Σε εξέλιξη οι αυτοψίες
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 350 έλεγχοι σε κατοικίες των Δήμων Δωδώνης, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Σουλίου και Φιλιατών, με 154 κτίρια να χαρακτηρίζονται «πράσινα», 122 «κίτρινα»
Seismograph for earthquake detection or lie detector is drawing chart. 3D rendered illustration.
Δίωξη για βαριά κακουργήματα στον γνωστό γκαλερίστα Γιώργο Τσαγκαράκη - Αρνείται τις κατηγορίες
Εκατοντάδες πίνακες ζωγραφικής, πέντε αμφορείς, δύο βυζαντινές εικόνες και το Ευαγγέλιο του 1745, αποτελούν τα ευρήματα των αστυνομικών μετά από έλεγχο στους χώρους της επιχείρησης του γκαλερίστα
Γιώργος Τσαγκαράκης
5