Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Σε αρκετά υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα

λύματα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Για το ιικό φορτίο που εντοπίζεται στα λύματα και το πότε εκτιμά πως θα υπάρχει μείωση στα κρούσματα κορονοϊού, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης. Μάλιστα, υποστήριξε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27%, όμως, οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο. «Ωστόσο από την αρχή του Μαρτίου που ήταν και η κορύφωση της πανδημίας έχουμε μια μεσοσταθμική μείωση περίπου στο 20% στα λύματα. Αυτό βέβαια δεν τεκμηριώνει τάση ύφεσης. Θα πρέπει να παρακολουθηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Click4more: Καπραβέλος στο newsit.gr: «Υπάρχουν καλά και άσχημα νέα για την Θεσσαλονίκη»

Τόνισε επίσης πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αυτά τα υψηλά επίπεδα θα πέσουν με αργούς ρυθμούς.

Τέλος, ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε πως παρακολουθείται αυτούς τους 2 μήνες ένα ισχυρό κύμα με υψηλό ιικό φορτίο που δεν δείχνει τάση ύφεσης και σε αυτό συμβάλουν πέρα από τις μεταλλάξεις, ο καιρός και η κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις