Ελλάδα

«Καμπάνες» σε οδηγούς για κίνηση οχημάτων σε ΛΕΑ – Συνολικά 226 παραβάσεις

«Καμπάνες» σε 226 οδηγούς που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), έριξε η Τροχαία Αττικής χτες, 4-7-2021, κατά την διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου της ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει για την θερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, συνολικά βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 180 εντοπίστηκαν από τις κάμερες και 46 κατά την πραγματοποίηση επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.

Στην ανακοίνωση της Τροχαίας τονίζεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς, γι’ αυτό προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ακόμα, ότι η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης δεν επιτρέπεται.

Τέλος, η Τροχαία προειδοποιεί ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό 1
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος από το Κερατσίνι