Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρδιολόγος στο newsit.gr: Γιατί είμαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Καρδιολόγος στο newsit.gr: Γιατί είμαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Θέση για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και στους ιδιώτες γιατρούς πήρε μιλώντας στο newsit.gr ο κ. Ηρακλής Ζησιμόπουλος Ιδιώτης Καρδιολόγος.

Όπως ανέφερε με αφορμή όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια: «Από την στιγμή που γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους του υγειονομικούς νομίζω πως δεν θα έπρεπε να διαχωριστούν οι ιδιωτικοί γιατροί από τους δημόσιους γιατί είτε πας σε ιδιωτικό ιατρείο είτε πας σε δημόσιο νοσοκομείο και έρχεσαι σε επαφή με ασθενείς από την στιγμή που είσαι ανεμβολίαστος ο ασθενής κινδυνεύει εξίσου».

Και συνεχίζει: «Συνεπώς από την στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση προς το συμφέρον του κοινού καλού είναι σωστή απόφαση. Μου κάνει τρομερή εντύπωση και έκπληξη ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι και μπορούν και συγκρίνουν τον κίνδυνο της νόσησης σε σχέση με τους υποτιθέμενους κινδύνους ενός εμβολίου αλλά εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν θα έπρεπε η πολιτεία να παρέμβει και ορθώς πράττει. Γιατί νομίζω ότι δίνεται λάθος μήνυμα όταν οι ίδιοι οι γιατροί δεν πάνε να εμβολιαστούν. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιατρών είναι εμβολιασμένοι αλλά και αυτοί οι λίγοι νομίζω πως πρέπει με την στάση τους να δείξουν ότι το εμβόλιο σώζει ζωές».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις