Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καρέ καρέ η δράση της άγουρης συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα στην Αττική – Βίντεο ντοκουμέντα

Καρέ καρέ η δράση της άγουρης συμμορίας που «άδειαζε» καταστήματα στην Αττική – Βίντεο ντοκουμέντα

Βίντεο ντοκουμέντα από την άγουρη συμμορία που πραγματοποιούσε ληστείες και διαρρήξεις σε καταστήματα διαφόρων περιοχών της Αττικής, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Η εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις σε καταστήματα στην Αττική, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου με πέντε συλλήψεις ατόμων από 15 έως 18 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία νεαρά άτομα.

Αναμεσά στα μέλη της συμμορίας και μία κοπέλα, η οποία μαζί με τους συνεργούς της εισέβαλλαν στα καταστήματα και άρπαζαν μετρητά, ηλεκτρικές συσκευές ακόμα και χρηματοκιβώτια.  Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ «χτένισαν» μία προς μία τις διαρρήξεις και τις ληστείες που διαπράχθηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο στην βορειοανατολική Αττική και κατάφεραν να φτάσουν στο εντοπισμό στον εντοπισμό των πέντε ατόμων.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.

Μάλιστα δεν δίσταζαν εντός της ίδιας ημέρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές ή ληστείες καταστημάτων.

Μάλιστα οι άγουροι ληστές όταν έρχονταν αντιμέτωποι με κάποιο υπάλληλο που βρίσκονταν στο κατάστημα, ασκούσαν βία και προχωρούσαν σε απειλές με μαχαίρια προκειμένου να πετύχουν το σκοπό του.  υπάλληλος να ασκήσουν βία η να προβούν σε απειλές με μαχαίρια.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 ληστείες και 25 διαρρήξεις που πραγματοποίησε η συμμορία, ενώ επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις