Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρέ καρέ η δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία – Βίντεο ντοκουμέντα

Καρέ καρέ η δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία – Βίντεο ντοκουμέντα

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της συμμορίας διαρρηκτών, που εισέβαλε σε σπίτια της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και συνελήφθησαν μετά από κινηματογραφική καταδίωξη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στα τρία βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνονται καρέ – καρέ οι κινήσεις των διαρρηκτών, οι οποίοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας κουκούλες, πλησιάζουν το βράδυ της 23ης Μαρτίου σπίτι της Νέας Ερυθραίας, το οποίο έχουν στοχοποιήσει.

Αρχικά, ο ένας από αυτούς θα πλησιάσει μια μπαλκονόπορτα την οποία κλωτσάει, προκειμένου να την σπάσει. Στη συνέχεια, θα τον βοηθήσει ένας συνεργός του, με αποτέλεσμα να παραβιάσουν την οικεία και να εισέλθουν σε αυτή.

Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 20:35 το βράδυ της 23ης Μαρτίου, όταν θα μπουν στην πολυτελή οικεία, στην οποία θα παραμείνουν για τρία περίπου λεπτά.

Στις 20:38 θα εξέλθουν από το σπίτι με τον ένα από τους διαρρήκτες να κρατάει στα χέρια του μια λευκή σακαούλα, στην οποία υπήρχαν τα κλοπιμαία.

Την επόμενη ημέρα οι τέσσερις άνδρες ηλικίας απο 23 έως 37 έτων διέρρηξαν σπίτι στην Εκάλη, το οποίο προσέγγισαν με αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν  τοποθετήσει πλαστές πινακίδες. 

Κατά τη διαφυγή τους από την πολυτελή οικεία της Εκάλης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο.

Ο οδηγός όμως του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν. 

Το όχημα των διαρρηκτών μπήκε αντίθετα σε δρόμο της Κηφισιάς προκειμένου να ξεφύγει από τα περιπολικά, ενώ οι δράστες έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζων κι οδήγων.

Τελικά οι αστυνομικοί τους ακινητοποιήσαν και τους συνέλαβαν. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις