Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καρέ καρέ η δράση του «δεξιοτέχνη» στις αρπαγές τσαντών στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Καρέ καρέ η δράση του «δεξιοτέχνη» στις αρπαγές τσαντών στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αποκαλυπτικά βίντεο από τη δράση του «δεξιοτέχνη» στις αρπαγές τσαντών στο Ελευθέριος Βενιζέλος φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

O 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη τελικά από τους άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του αεροδρομίου οι οποίοι κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν όλες τις κινήσεις του και να φτάσουν στον εντοπισμό του.  

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη ξεκίνησε μετά από καταγγελία υπαλλήλου που εργάζονταν σε εταιρεία που βρίσκεται στους χώρους του αεροδρομίου. Ο εργαζόμενος στις 14:30 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (16/4/2022) ανέφερε στις αστυνομικές αρχές του Ελευθέριος Βενιζέλος ότι έπεσε θύμα κλοπής.

Αμέσως ελέγχθηκαν οι κάμερες ασφαλείας πλησίον της πύλης 5 στο χώρο των αφίξεων, όπου διαπιστώθηκε ότι ένας άνδρας του αφαίρεσε το σακίδιο το οποίο είχε πάνω σε ένα καρότσι. 

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου άρχισαν να γυρίζουν το «χρόνο πίσω» στις κάμερες ασφαλείς και παρατηρώντας όλο το υλικό που είχαν στη διάθεση τους διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος δρούσε μεθοδικά στους χώρους του αεροδρόμιου. Άρπαζε τσάντες και στη συνέχεια έφευγε από το Ελευθέριος Βενιζέλος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Μέσα σε διάστημα επτά ημερών και συγκεκριμένα από τις 9/4/2022 έως και τις 16/4/2022 ο 28χρονος είχε πραγματοποίησε έντεκα χτυπήματα, με τα εννέα από αυτά να στέφονται με επιτυχία. Η μεγαλύτερη μπάζα του έγινε στις 10 Απριλίου όπου η τσάντα που άρπαξε περιείχε 4.000 ευρώ, 15.000 δολάρια Αυστραλίας, δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις τραπεζικές κάρτες και κλειδιά από πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί το απόγευμα της 16ης Απριλίου ακολούθησαν το δράστη στο κέντρο της Αθήνας και του πέρασαν χειροπέδες της κατάλληλη στιγμή.  

Στα βίντεο που σας παρουσιάζει το newsit.gr είναι από δύο «χτυπήματα» του Σύρου. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ντυμένος με αθλητικά ρούχα, ενώ καταφέρνει  να αρπάξει τις τσάντες από παγκάκια και καρότσια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους. 

Ο 28χρονος είναι γνώριμος των αστυνομικών αρχών καθώς έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ με άλλη καταδικαστική απόφαση όφειλε να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα του λεκανοπεδίου δύο φορές το μήνα. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ούτε μια φορά από τη στιγμή που του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι. 

Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις