Ελλάδα

«Καρφί» Ιερώνυμου: Βγείτε στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα

Στα μέτρα που λήφθηκαν για τα Θεοφάνεια αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξερχόμενος της Μητρόπολης Αθηνών, μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 

“Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ για τις συνθήκες που επικρατούν τόνισε πως “όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα”.

Σε ερώτηση για τον διάλογο με τον πρωθυπουργό, είπε: “Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς”.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: “Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδιστές δίνουν συναυλία στο μπλόκο των αγροτών στην εθνική Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (ΕΣΑΥΣ) δίνουν το παρών σε ένδειξη υποστήριξης στους παραγωγούς, μοιράζοντας στους περαστικούς κρέας που ψήνεται στο σημείο
Τραγουδιστής στη μέση του κλειστού δρόμου από τους αγρότες στην εθνική Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
Πυροτεχνήματα, 120.000 λαμπιόνια και Λένα Ζευγαρά live στον Πειραιά – Δείτε τα highlights από το χριστουγεννιάτικο πάρτι
Δείτε τα highlights αυτής της μοναδικής γιορτής, με πρωταγωνιστές τη λάμψη, τη μουσική και τη χριστουγεννιάτικη μαγεία που έφεραν στον Πειραιά το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο και ο My Radio 104,6
Η Λένα Ζευγαρά on stage